Geçtiğimiz Cumartesi günü, saat 04.00 sıralarında, Keşan-Gelibolu Karayolu üzerindeki Keşan Şehirlerarası Otobüs Terminali önünde otomobilin bariyerlere çarpıp ters yöne dönerek, arkasından aynı yönde gelen hafif ticari araçla kafa kafaya çarpışması sonucu 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Kazanın olduğu noktada meydana gelen iki ayrı kazada ise 2 kişi hafif şekilde yaralandı.

İddiaya göre, Keşan’dan Gelibolu yönüne giden 33 yaşındaki Şakir İnce yönetimindeki 22 RL 904 plakalı otomobil, bilinmeyen bir nedenden dolayı sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu bariyerlere çarparak ters yöne döndü. Bu sırada otomobile, arkasından aynı yöne giden 40 yaşındaki Selami Tunca idaresindeki 22 PD 299 plakalı hafif ticari araca çarptı. Kaza sonucu araç sürücüleri Şakir İnce ve Selami Tunca ile otomobilde yolcu olarak bulunan 26 yaşındaki Mehmet Tavşankoru, 24 yaşındaki Fikret Eray Kayrakoğlu ve 42 yaşındaki Mehmet Arabacı yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine ambulans, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
SIKIŞTIĞI YERDEN 1 SAATTE ÇIKARTILDI
Kazada ağır yaralanan ve hurdaya dönen otomobilde sıkışan sürücü Şakir İnce, kaza kırım ekibinin yaklaşık 1 saatlik çalışması sonucu sıkıştığı yerden çıkartıldı. Yaralılar, ambulanslarla Keşan Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak, tedavi altına alındı.
KURTARMA ÇALIŞMASI SIRASINDA KAZA OLDU
Araçta sıkışan sürücüyü kurtarma çalışması sırasında aynı noktada başka bir kaza daha meydana geldi. Gelibolu’dan Keşan yönüne giden 59 yaşındaki Sevilay Çakır yönetimindeki 22 RT 830 plakalı otomobil, diğer kazanın olduğu yere geldiği sırada önce emniyet şeridinde park halinde bulunan 22 DA 724 plakalı hafif ticari araca, ardından da resmi polis otosuna çarptı. Kazada, sürücü Çakır hafif şekilde yaralandı.

SAĞLIK PERSONELİ SON ANDA KURTULDU

Müdahale için yaralının yanına gitmek isteyen sağlık ekibinde yer alan bir görevlinin koluna ise yoldan süratli şekilde geçen bir kamyonetin aynası çarptı. Sağlık görevlisi kazadan şans eseri kolunda hafif sıyrıklarla kurtuldu. Sevilay Çakır ise, ambulansla Keşan Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak, tedavi altına alındı. Zaman zaman polisle vatandaşlar arasında yolda yeterli güvenlik önlemi alınmadığı iddiasıyla tartışma yaşandı. Kaza nedeniyle yaklaşık 2 saat Keşan’dan Gelibolu yönüne kapanan yol, araçların olay yerinden çekilmesiyle tekrar trafiğe açıldı.

KURTARILAMADI

Durumu ağır olan ve Keşan’daki bir bankada güvenlik görevlisi olarak çalıştığı öğrenilen Şakir İnce, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, hayatını kaybetti. İnce’nin ölüm haberini alan ailesi ve yakınları hastaneye akın etti. İnce’nin cenazesi, nöbetçi Cumhuriyet savcısı ve polisin incelemesinin ardından ailesine teslim edildi. Şakir İnce’nin cenazesi, dün Çamlıca Köyü’nde toprağa verildi. Polisin, olaylarla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.