Keşan Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Ayşe Öz, dün yaptığı açıklamada; SBS ve LYS’ye 1 aylık bir süre kaldığını belirterek, öğrencilerin bu süre zarfında eksiklik duyduğu konuları tamamlayabileceklerini kaydetti.

SBS ve LYS’ye hazırlanan öğrencilere çeşitli önerilerde bulunarak sözlerine başlayan Öz, şunları söyledi: “Düzenli şekilde çalışan öğrenciler, derslerindeki eksiklikleri tamamlamışlardır. Bundan sonraki 1 aylık süreçte; öğrencilerin daha çok test çözme ya da eksik konularına yönelik çalışmalarını hızlandırmaları gerekiyor. Öğrencilerin artık sınav stratejilerini de ayarlamaları gerekiyor. Sınavdaki zor sorulara öğrenciler ne kadar zaman ayıracaklar? En iyi olduğu bölümden başlayarak, soruları cevaplaması lazım. Bunların hepsi sınav stratejisidir. Bunun yanı sıra; beslenme ve sağlık konularına dikkat etmeleri gerekiyor. Sınav süresi yaklaştıkça, öğrencilerde streste artacaktır ve ailelerin de bu konuda daha anlayışlı şekilde davranmaları lazım.”

“ÖĞRENCİLERİN YANLIŞ DÜŞÜNCELERİ VAR”

Öğrencilerin sınava hazırlanırken yaptığı yanlışla ilgili de değerlendirmede bulunan Ayşe Öz, sözlerini şöyle tamamladı: “Öğrencilerin, en sınavda şu kadar net yaparsam, bu okula giderim.>  şeklinde yanlış düşünceleri var. Sınavda amaç, soruları %100 yapmak olmalıdır. Öğrenci, kendini %70 yapacağım diye ayarlarsa, sınava da o oranda çalışır. Öğrenci, sınavda 40 soru varsa hepsini cevaplayacağım diye kendine hedef koymalıdır.”