Keşan’a bağlı Pırnar Köyü’nde psikolojik sorunları olduğu öne sürülen, eşini öldürdükten sonra intihar etmek isteyen ve ağır yaralanan Gökhan Ferit Gül (32), dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Öldürülen Ersel Gül (27), dün Uzunköprü’ye bağlı Kurtbey Beldesi’nde toprağa verilirken, olayda babası tarafından vurulmak istenirken son anda kurtarılan çocukları Atakan Gül (8) ise dedesi Cumazi ve babaannesi Nuriye Gül’e teslim edildi. 

Keşan’a bağlı Pırnar Köyü’nde ikamet eden ve psikolojik sorunları bulunduğu iddia edilen Gökhan Ferit Gül, geçen Pazar günü, saat 03.00 sıralarında, 9 yıllık eşi ev hanımı Ersel Gül’ü yatakta uyuduğu sırada ruhsatlı otomatik av tüfeğiyle başından vurarak öldürmüş, bitişik evde bulunan ve yatağında uyuyan oğlu Çamlıca İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencisi Atakan Gül’e doğru ateş emiş ancak isabet ettirememiş, silah sesine uyanan ve aynı evde kalan babası Cumazi Gül’le bir süre boğuşarak daha sonra evden 100 metre uzaklıktaki köy meydanında tüfeği başına ateşleyerek intihar girişiminde bulunmuştu.

23 GÜN HASTANEDE TEDAVİ GÖRMÜŞ

Gökhan Ferit Gül'ün daha önce de ailesine saldırarak ölümle tehdit ettiği, bu nedenle ailesi tarafından tedavi olması için ikna edilerek Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Kliniği’nde “Psikotik belirtili bipolar duygulanım bozukluğu” tanısıyla 23 gün süre ile yatarak tedavi gördüğü ve 22 Nisan 2015 tarihinde taburcu olduğu öğrenildi. Verilen ilaçları düzenli almadığı, zaman zaman ise ilaçlarını alkolle aldığı öne sürülen Gül'ün bazen şuurunu yitirerek ailesini ölümle tehdit ettiği ve çevresine saldırgan davranışlar sergilediği iddia edildi.

EVİNE GEÇEN HAFTA DÖNMÜŞ

Gökhan Ferit Gül'ün öldürdüğü karısı Ersel Gül’ün 1 ay ailesinin yaşadığı Uzunköprü’ye bağlı Kurtbey Beldesi’nde ailesinin yanında kaldığı ve geçtiğimiz hafta oğlu Atakan Gül için Pırnar Köyü’ndeki evine geri döndüğü öğrenildi.  Gökhan Ferit Gül'ün son olarak eşi Ersel Gül ve babası Cumazi Gül’le birlikte 1 Mayıs Cuma günü Keşan Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne başvurduğu ancak kendisiyle ilgilenilmediğini öne sürerek psikiyatri doktoru ile görüşmeden hastaneden ayrıldığı ve köye döndükleri kaydedildi.

DEDE VE BABAANNESİNE TESLİM EDİLDİ

Olaydan birkaç gün önce de Gökhan Ferit Gül'ün ailesini ve kendisini öldüreceğini, ailesine karşı duyduğu öfkeyi çevresine söylediği öne sürüldü. Olayın ardından koruma altına alınan ve durumdan haberi olmayan Gül çiftinin oğlu Atakan Gül’ün dedesi Cumazi ve babaannesi Nuriye Gül’e teslim edildiği bildirildi.

ANNE ERSEL GÜL TOPRAĞA VERİLDİ

Ersel Gül’ün cenazesi ise İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsisinin ardından, dün Uzunköprü’ye bağlı Kurtbey Beldesi’ndeki ailesine teslim edildi.  Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından belde mezarlığında toprağa verilen Ersel Gül’ün cenazesine akrabaları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan Keşan Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde tedavi gören Gökhan Ferit Gül, dün öğle saatlerinde hayatını kaybetti. Gökhan Ferit Gül’ün cenazesi hastane morgunda savcı ve jandarmanın incelemesinin ardından otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.