AK Parti Keşan, İpsala ve Enez Teşkilatlarının İlçe Danışma Meclisi Toplantısı, Sağlık Bakanı Edirne Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımıyla, 11 Ocak 2014 Cumartesi günü yapıldı.

Toplantının yapılacağı Keşan Kültür Merkezi’ne saat 14.00’te gelen Müezzinoğlu'yu,  Kaymakam Bekir Dınkırcı, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hakan Çevikel, partililer ve daire amirleri karşıladı. MERCAN: KEŞAN’I DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUM

Toplantıda ilk olarak AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Mercan konuştu. Mercan,Bugün hem Keşan'ın dönüşmesi hem de ülkemizin güçlenmesi için birbirimize ihtiyacımız var. Küskünlükler varsa, kırgınlıklar varsa bunları ertelememiz lazım. Ben böyle birbirini seven ve ülkesine bağlı insan az gördüm. Ama gerçekten birbirimizi kırıyor ve üzüyorsak burada bir sorun vardır ve bunları tamir etmemiz ya da ertelememiz gerekiyor. Bana da burada görev düşüyorsa ben buradayım, koşmak istiyorum ve sizler gibi güzel insanlarla Keşan'ı değiştirmek istiyorum” diye konuştu.

KAHVE: BU BİR SEFERBERLİK DÖNEMİDİR

Daha sonra konuşan AK Parti Edirne İl Başkanı Müjdat Kahve de basın mensuplarının gazeteciler gününü ve Mevlit Kandili'ni kutladı. Kahve, “Bir seferberlik dönemidir bu dönem, ufak hesaplarımızı, şahsi kırgınlıklarımızı tamamen ortadan kaldıralım, kaldıramıyorsak 30 Mart'a kadar derin dondurucuya atalım orada ölsün. Bu süreyi çok iyi değerlendirerek Keşan’da İpsala’da Enez’de özlenen AK Parti belediyeciliğini buralara da kavuşturalım.” dedi.

KAYNARCA: TEŞEKKÜRLER TRAKYA

AK Parti Edirne Koordinatörü ve İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca da sözlerine toplantının hayırlı olması dileklerinde bulunarak başladı. Bir süre önce Trakya gezisinde bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük bir coşkuyla karşlılandığını söyleyerek bölge halkına teşekkür etti.

MÜEZZİNOĞLU: KRİZLERİN BEDELİNİ MİLLET ÖDÜYOR

Toplantıda son olarak Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu konuştu. Türkiye’de dönem dönem ortaya çıkan krizlerin bedelini şimdiye kadar hep milletin ödediğini ifade ederek sözlerine başlayan Müezzinoğlu, “Birileri senaryo yapıyorsa, bu millet kendisine yapılan yanlışlıkların ağır bedellerini 60’ta ödedi, 70’te ödedi, 80’de ödedi, 28 Şubat’ta ödedi, parti kapatma davasında ödedi. Bugüne kadar, bu millete bedel ödetenler şunu çok iyi bilsinler ki, artık kendileri bedel ödeyecek.” dedi.

HASTANE ZİYARETİ

Bakan Müezzinoğlu ve beraberindekiler toplantının ardından Keşan Devlet Hastanesi’ne giderek Yoğun Bakım Ünitesi ve diğer ünitelerde yatan hastaları basına kapalı olarak ziyaret etti. Yetkililerden hastalarla ilgili bilgi alarak hasta yakınlarının talep ve isteklerini dinleyen Müezzinoğlu, geçtiğimiz günlerde okul merdivenlerden düşerek yaralanan Keşan Anadolu Öğretmen Lisesi 12. Sınıf Öğrencisi Polat Sarıkaya’nın durumu hakkında Babası Birol Sarıkaya ve Annesi Esma Sarıkaya’dan bilgi aldı. Hastanede tedavi görmekte olan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu'nun babası İbrahim Helvacıoğlu'na da ziyarette bulundu. Hastane ziyaretlerinin ardından dışarıda kendisini bekleyen basın mensuplarının bir kez daha 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan Müezzinoğlu, soruları yanıtladı. Keşan'a yapılacak olan yeni devlet hastanesi için “Hukuki süreci bekliyoruz” diyen Müezzinoğlu, “İhalede ihtiraz olup da yeniden ihale yapma süreci gibi bir sıkıntı yaşamazsak, süreç bitiminde, temel atmayı üstlenen müteahhite yeri devredeceğiz. Değerlendirme süreci yaklaşık 10 gün sürecek. İnşallah herhangi bir sıkıntı yaşamayız. Alan müteahhit güçlü ve sağlıklı bir müteahhit olur da problem yaşamayız. Sağlıklı bir müteahhide ve sürece ihtiyacımız var.” dedi.

Keşan'ın gündeminde yer alan hava kirliliği ve buna çözüm olarak gösterilen doğalgaz konusunda da Mehmet Müezzinoğlu şunları dedi: “Edirne, Türkiye’deki iller arasında ilk dördüncü sırada hava kirliği açısından. Doğalgazı daha verimli kullanması lazım, doğalgaza Keşan ve Uzunköprü talebi olması lazım. Bir süre verdik %50'si talep ederse yatırımcı bunu yapmak zorunda diye ama; Keşan, Uzunköprü ve Edirne’de talep çok düşük.” şeklinde konuştu. Doğalgazın Keşan'a kazandırılması için “Şimdi seçim zamanı yerel yönetici adayları talep için uğraşsınlar.” diyerek, adaylara seçim yatırımı konusunda kopya veren Müezzinoğlu şöyle devam etti: “Çünkü sağlık her şeyden önemli. Sağlığımız varsa geleceğe umutla bakarız, gelecek hayalini kurarız; ama sağlığımız bozulursa sağlıklı olma hayalini kurarız. Sağlığı en çok bozan şey için bakanlığımız diyor ki; Hava kirli ise bütün vatandaşlarımız kirli havayı teneffüs ediyor. Özellikle gençlerimiz ve çocuklarımız temiz hava alsınlar. Keşan ve Uzunköprü’nün doğalgaza geçmesi ile ilgili toplumsal duyarlılığı arttırmamız lazım. İsteyelim gereğini yapalım.”  Doğalgazın Keşan'a getirilmesi için ön başvuru dışında başka bir yöntem olup olmadığı sorusuna ise “O zaman doğalgaz borusunu buraya getirmenin bir faydası yok. Vatandaş talep edecek. Toplumsal bilinç, duyarlılık, bunu kim oluşturacak? Toplumun önünde olanlar, siyasiler, meclis üyeleri, medya, yalnız isteyen değil tamam isteyelim de gereğini yapalım” diye konuştu.

Keşan'ın son günlerdeki yeni gündemi olan Organize Sanayi Bölgesi için de konuya sıcak baktığını belirten  Müezzinoğlu, Keşan TSO yöneticilerinin 14 Ocak 2014 Salı günü Ankara'ya gideceğini söyledi. Bakan Mehmet Müezzinoğlu, hastanden ayrılarak, Saros Otel'de partililerle kısa bir görüşme yaptıktan sonra Keşan'dan ayrıldı.