Yerel ve ulusal gazetelerde yer alan ve maddi imkansızlıklar ve sağlık sorunları nedeniyle maddi getirisi olmadığı için 9 aydır hastane bahçesinde kalan Nurettin Yarımoğlu (52), Keşan Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Hayırseverlerin getirdiği yemeklerle karnını doyuran ve Keşan Devlet Hastanesi Acil Servisi’nin bahçesindeki banklarda sabahlayan Yarımoğlu’na yardım eli uzandı. Nurettin Yarımoğlu, Sağlık Bakanlığı’nın talimatı ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün çalışmaları sonucu, tedavi olmak üzere Keşan Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Servisi’nde tedavi altına alındı.  Nurettin Yarımoğlu’nu, dün İl Sağlık Müdür Yardımcısı Muhsin Kişioğlu da ziyaret etti. Beraberinde İl Sağlık Müdürlüğü Şube Müdürü Ataman Alkan, İlçe Sağlık Müdürü Ergün Kurtar ve Keşan Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Nurettin Alparslan ile birlikte Keşan Devlet Hastanesi’ne gelen Kişioğlu, hastanede yatan Nurettin Yarımoğlu ile görüştü.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun talimatıyla birlikte kendisini devlet hastanesine yatırdıklarını söyleyen Kişioğlu, Nurettin Yarımoğlu’na her anlamda destek olacaklarını kaydetti.  

Daha sonra Yarımoğlu’na çiçek veren Kişioğlu, basın mensuplarına yaptığı bilgilendirmede,Kalacak yeri olmadığı için Keşan Devlet Hastanesi bahçesindeki bankta kaldığı belirtilen Nurettin Yarımoğlu isimli vatandaşımıza, Sayın Sağlık Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun talimatları ile 10 Kasım 2014 Pazartesi günü saat 14.00 sularında ulaşılarak sahip çıkılmıştır. Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanlarımız tarafından öncelikle sığındığı hastane bahçesinden alınıp, kişisel temizliği yapılmış ve kendileri ikna edilerek, sağlık bakımı içinde Keşan Devlet Hastanesi’ne Sağlık Müdürlüğümüze ait Acil Yardım Ambulansı ile nakledilmiştir. Nurettin Yarımoğlu adlı vatandaşımızın tedavisi için Edirne Devlet Hastanesi’ne nakli yapılmak istenirken, hastamızın kendi ısrarları ile Keşan Devlet Hastanesi’ne yatışı yapılmıştır. Aynı gün Genel Cerrahi Servisi’nde Op. Dr. Zeyneti Kıvılcım Dağtekin’in gözetiminde, diğer uzmanlık dalları ile de görüşülerek tıbbi tetkikleri ve tedavi işlemleri başlatılmıştır. Yaklaşık 10 gün kadar tıbbi tedavisi devam edecek olan Nurettin Yarımoğlu için Keşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile iletişime geçilerek kişiye maddi yardımda bulunulması sağlanmıştır. dedi.

Nurettin Yarımoğlu da ziyaret sırasında göz yaşlarına tutamazken, kendisine yardımcı olan ve gösterdiği ilgiden dolayı başta Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu olmak üzere, İl Sağlık Müdür V. Muhsin Kişioğlu, İlçe Sağlık Müdürü Ergün Kurtar ve Keşan Devlet Hastanesi çalışanlarına teşekkür etti. Kişioğlu, Yarımoğlu’nun durumuyla yakından ilgileneceklerini belirterek, elinden geleni yapacaklarını da belirtti.