Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Nusret Uybaş dün yaptığı açıklamada; Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun, önceki gün Küçükdoğanca Köyü’nde gerçekleştirilen cami temel atma töreninde, “Kurban Bayramı’na kadar camiyi yetiştirin, biz de İl Özel İdaresi’yle birlikte köy yolunu yapalım.” şeklindeki açıklamalarıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

“GÖREVE GELEN TÜM VALİLER BU YOLU YAPIYOR(!)

Müezzinoğlu’nun daha önce de çeşitli tarihlerde birçok konuda söz verdiğini hatırlatarak, açıklamasına başlayan Uybaş, şunları söyledi: Müezzinoğlu, söz verdiği tarihleri sürekli olarak erteliyor. Geçen yıl, sahillerin 1/25 binlik planlarının tamamlanacağını ifade etmişti. Ancak, bu konuda herhangi bir çalışmanın olmadığını görmekteyiz. Konuyla ilgili olarak, kendisine planların ne durumda olduğunu sorduk ancak herhangi bir cevap alamadık. Bakan Müezzinoğlu’nun, Kurban Bayramı namazını Küçükdoğanca Köyü’nde kılmayı arzulaması ve caminin temelini atması çok güzel bir olay. Kurban Bayramı’na yaklaşık 80 gün kaldı ve caminin bitip bitmeyeceğinin takdirini kendilerine bırakıyorum. Fakat göreve gelen tüm valiler, ‘Yol sorunu çözülecek. Bu yol yapıldığında arkamıza bakmayız.’ dedi. Yapılan o yol aynı sezon içerisinde iflas etmiştir. Yolun ya ciddi bir altyapısının yapılması ya da yol güzergahının değiştirilmesi lazım. Bu konu İl Özel İdare’de ilgili birimlerde tartışılıyor. Her gün yapıp bozulacak bir yol yerine bir defa yapılsın ve doğru bir şekilde yapılsın. Yolun yapım işinin aceleye getirilmemesi lazım.”

“BÖLGEMİZE CİDDİ KAYNAKLAR AKTARILSIN”

Yolun yapılması durumunda Müezzinoğlu’na minnettar kalacağını belirten Nusret Uybaş, sözlerini şöyle tamamladı: Müezzinoğlu’nun, Bakanlık yetkisini kullanarak bölgemize ciddi kaynaklar aktarmasını diliyorum. Küçükdoğanca’nın yolunun arkamıza bakmayacak şekilde yapılmasına katkıda bulunması durumunda, biz de kendisine minnettar kalırız. Çünkü yolun yapılması mevcut kaynakla değil; ekstra bir kaynakla olur. Biz, mevcut kaynakla o yolun sadece bakımını yapabiliriz. Yol güzergahından ağır tonajlı araçlar geçiyor. Bundan ötürü de, ya yol güzergahını değiştireceğiz ya da altyapı çalışmasını yapılması lazım.”