Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, ülkeye Mersin Limanı’ndan GDO’lu pirinç sokulmasının ardından, Tekirdağ Limanı’ndan GDO’lu pirinç ithal eden bir firma hakkında da soruşturma başlatıldığını açıkladı. 

Bir dizi inceleme ve ziyaret için Tekirdağ’a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, ülkeye GDO’lu pirinç sokan 3 bakliyat şirketi yetkililerinin tutuklanmasını değerlendirdi. Yazıcı, “Biz gümrük kapılarımıza kara, hava, deniz her neresiyse özellikle ithalat işlemlerinde tabii ki teknik araçları devreye sokmak suretiyle koruyucu kollayıcı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuya ilişkin yargı süreçleri birkaç ay önce başladı. Bizim tarafımızdan teyit edilen bir bilgi çerçevesinde savcılığın da kontrolünde yürütülüyor. Cumhuriyet savcılığının da gizlilik kararı var. Sonuçta bu ürünlere el konulmuş, yargı süreci devam ediyor. Mersin’dekilerle alakalı hem TÜBİTAK’ın hem de İTÜ’nün laboratuarlarında tahliller yapılmış. Devamında tabii ki bunlara itirazlar olabilir” dedi.
Tekirdağ’da da bir firmaya GDO’lu pirinç ithal etmekten işlem yapıldığını açıklayan Yazıcı, “Aynı olay çerçevesinde başka liman ve gümrüklerde ithalat olmuş mu? Arkadaşlarımızın yaptıkları bir değerlendirme sonucu Tekirdağ’da da bu tip ithalat olduğunu saptamışlar. Bu konu yine savcılıkla paylaşıldı. Tekirdağ’da yapılan ithalatla ilgili adli süreç devam ediyor” diye konuştu. (İHA)