Son günlerde ülke gündemine bomba gibi düşen yolsuzluk operasyonları ve ardından yaşananlar nedeniyle Keşan halkı da sokaklara indi.

Dün, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen ve saat 16.00’da başlayan protesto eyleminde, “Hırsız var!”  denilerek, sloganlar eşliğinde basın açıklaması yapıldı.

Sebahattin Akçay ve Melis Türkü Gemici tarafından okunan, Demokrasi Platformu’nun açıklaması şöyle:


“TÜM BU YOLSUZLUKLARI DA EN İYİ BİLEN BAŞBAKAN’DAN BAŞKASI DEĞİLDİR”

“Temiz toplum, temiz siyaset ve halkın iktidarı için yürüyoruz. Bakanlar yetmez, Başbakan istifa! Yolsuzluklar ve devletin içindeki tüm kirli ilişkiler çarşaf çarşaf ortalığa dökülüyor. Bakanların göstermelik istifaları ve kabinedeki değişikliklerle, Başbakan kendini güvence altına almaya ve yolsuzlukların üzerini örtmeye çalışmaktadır. Oysa tüm bu yolsuzlukları da en iyi bilen Başbakan’dan başkası değildir. Kendi bakanının da itiraflarında olduğu gibi, baş sorumlu Başbakan da istifa etmelidir. Bu adımlarla her şeyin baş sorumlusu Başbakan kendini kurtarmaya çalışmaktadır. Başbakan da bilmeli ki, ne tür değişiklikler yaparsa yapsın başta kendisi olmak üzere tüm yöneticiler halk nezdinde eskimiş, meşruluğunu ve yönetme gücünü kaybetmiştir. Amerika güdümlü AKP iktidarının Ülkemizi sürüklediği kokuşmuş bataklık kendilerini dahi rahatsız etti, en sonunda istifasını açıklayan bakanlardan biri yapılanları kendi başlarına yapmadıklarını, başlarındaki birinci adamın her şeyden haberdar olduğunu ve kendisinin de istifa etmesi gerektiğini açıklamıştır. Bunun anlamı şudur: Yedik, içtik hoş geçtik artık yeter gidelim işi kalfalıkta bırakalım ustalığa uzanmasak iyi olur. Halkımız da aynı fikirdedir.”

“YAPILANLARDAN TÜM DÜNYA UTANIYOR”

Keşan Halkı’nın, seslerini özgürce duyurabilmesi için sokaklara davet edildiği basın açıklamasına şöyle devam edildi: “Artık yeter! demek için meydanlara çıkıyor ve ayıplarını da, haramlarını da alıp gitmeleri için halk olarak bağırıyoruz. Yapılanlardan bütün dünya utanıyor. Ama bu iktidarın başı halen kendilerini yeme içme sırasında rahatsız edenlere tehditler savurarak yaptıklarının neredeyse hak olduğunu iddia ediyor. Halk size soyun diye oy vermedi. Çaldınız çarptınız, devletin şeklini deforme ettiniz, kendinize benzettiniz. İktidarın görevi halkın geçimini sağlamakken siz kendi geçiminizi halkın tüm varlığını satarak sağlamakla meşgulsünüz. Bütçenin hesabını vermekten kaçarak Sayıştay raporlarının özetinin özetini Meclise sunarak bu işten sıyrılmaya çalıştınız. Geleceğimizi çaldılar sesleri çıkmadı, hakkımızı çaldılar sesleri çıkmadı, emekçiler işçiler zam istedi sesleri çıkmadı, parasız eğitim istedik sesleri çıkmadı, sağlık istedik çıkmadı fakat konu egemenlerin iktidar savaşı olunca birbirlerinin pisliklerini ortaya çıkarır oldular. Bu yüzden yılların sömürüsünü, adaletsizlikleri, ancak biz emekçiler, kadınlar, gençler sokağa çıkarak iş, ekmek, özgürlük sloganlarımızı yükselterek açığa çıkarabiliriz. Bütün bunlara dur demek ve AKP iktidarını dibe çekmek için tüm Keşan halkını seslerini özgürce duyurabilmek için sokaklara çağırıyoruz. Bu nedenle yarın akşam saat 19.00’da eski itfaiye önünde toplanarak halkın iktidarı için yürüyeceğiz. Hepinizi davet ediyoruz.”

Açıklamanın ardından, katılımcılar olaysız şekilde dağıldı.