Saat 15.30’da Keşan Belediye Başkanı ve GÜNEKAB Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan başkanlığında Keşan Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda söz alan Özcan, hizmete başlayan Katı Atık Birliği Tesisi’nde ön ayrıştırma ünitesi için bakanlık onayının geldiğini belirterek, “4.5 milyon TL’ye mal olacak bu modern ayrıştırma tesisi için yakın bir süreçte ihaleye çıkılacak. Ayrıca sürdürülen yol çalışması ile ilgili olarak da Karayolları yetkilileri ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Keşan Belediyesi olarak ayrıca 72 dönümlük bir Hayvan Barınağı için katı atık tesisinin karşısında bir alan aldık. İki tesise giriş için de Karayolları yetkilileri ile gerekli görüşmeleri yaptık ve onlardan bu konuda yardım istedik.” dedi

Özcan, ayrıca Sazlıdere Köyü’nde çıkan yangını da üzüntü ile karşıladığını belirterek, “Adeta ciğerlerimiz yandı. Ben de yangın söndürme çalışmalarını zaman zaman yerinde bizzat takip ettim. Yangın 26 Haziran Pazar günü kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları halen sürüyor. Keşan Belediyesi’nin yanı sıra birçok çevre il ve ilçelerinden de dozer, itfaiye ve helikopter yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Umarım bir daha böyle büyük felaketler yaşamayız.” şeklinde konuştu.

Toplantıda söz alan CHP Enez İl Genel Meclis Üyesi Erol Açık da Edirne İl Genel Meclisi’nden köylerdeki çöpleri toplamak için 4 araç ve 2500 konteyner talebinde bulunduklarını belirterek bu konuda gerekli desteği beklediklerini söyledi.