SONGÜL KONAR

“MECİDİYE SAHİLİ İLE İLGİLİ VALİNİN KESİN BİR TALİMATI VAR”

Vali Ekrem Canalp’in önümüzdeki günlerde sahillere ziyareti olacağını belirten Balaban, “Mecidiye Sahili ile ilgili valinin kesin bir talimatı var. Buraya Köylere Hizmet Götürme Birliği üzerinden kaymakamın kontrolünde İŞKUR üzerinden temizlik işçisi alımı yapıldı. Ayrıca vali buraya güvenlik görevlisi alımı da yapacak. Mecidiye Sahilinin duş ve tuvalet problemini çözeceğiz. Önümüzdeki günlerde valimizin sahillere ziyareti olacak. Bu ziyaretler esnasında sahiller ile ilgili detaylı bir şeklide oradaki komisyon olarak sorunları konuşup valimizin başkanlığında karar vereceğiz.” dedi.

“BU SORUNLARI ÇÖZECEĞİMİZİ BİLİYORUZ VE ÇÖZECEĞİZ”

Sahildeki sorunların aşılacağını, duş, tuvalet ihtiyacının giderileceğini ve sıkıntıların çözüme kavuşacağını ifade eden Balaban, “Muhtarlığın bütçesi olmadığı için şu an için kıpırdama şansımız yok. Vali ve Kaymakamın Mecidiye Sahili’ne özel itham göstermesinden, kontrolleri ve desteği ile bu sorunları çözeceğimizi biliyoruz ve çözeceğiz. Gelen günü birlik misafirlerimizin de sorunlarını aşacağız. Vali Özel İdareye de talimat vermiş, özel konteynerler üretiliyor. Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’da çöp arabaları ile ilgili konuda bizlere destek olacağını söyledi.” şeklinde konuştu.

“TOPLAM OLARAK 115 BİN TL ALACAĞIMIZ VAR”

Mecidiye Sahili’nde işgalcilerin ve borcu olanların borçlarını halen ödemediğini ve ödemezlerse işlem başlatacaklarını dile getiren Balaban, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bizim sorunları aşmamız ve köy bütçesine de katkı sağlamamız için Mecidiye Sahili’nden 891 parsel 17 bin 100 m2 köye ait olan bir tapu var, buralardaki işgalcileri 2017 ve 2018 borçlarını ödemediğini biliyoruz. Toplam olarak 115 bin TL alacağımız var. İşgal borçlarını ödemeyenler en kısa zamanda ödesin. Ödemeyenler için işlem başlatacağız. Bunlarında çözüme kavuşacağını umuyoruz. Köy içerisinde de alacağımız var ama vatandaşımız duyarlı davranıyor. Bahçecilik ve çiftçilik hareketlenmediği için vatandaşa müsemma gösteriyoruz, o da Haziran ayı gibi çözüme kavuşur. Köyde borcu olan vatandaştan alacağımızın kalacağını düşünmüyorum.”