GİZEM GÖRÜR

BELİRSİZLİKLER SÖZ KONUSU

Yaz döneminin geldiğini ve sahillerde yaşanan sorunlarının da, yeniden gündeme gelmeye başladığının altını çizen Balaban şunları söyledi: “Mecidiye’deki Uzunkum bölgesinin çok fazla kirli olduğu dile getiriliyor. Yaşanan bu kirlilik ve bakımsızlık, bizlerin turizmini olumsuz yönde etkileyecektir. Bölgemize çevre bölgelerden insanlar tatil için gelecektir ancak, temizlik anlamında memnuniyetsizliklerini dile getirecekler. Tatil için gelen insanlar, çöplerini nereye atacaklar? Bu konularda belirsizlikler söz konusu.”

MUHTARLIĞIN HİZMET VEREMEYECEĞİ İFADE EDİLİYOR

Mecidiye Köyü Muhtarlığının, bugüne kadar yaz döneminde sahillere tüm imkanlarıyla hizmet etmeye çalıştığını ancak, bu yıl aynı hizmeti verip veremeyeceği hakkında değerlendirmelerde bulunan İrfan Balaban şöyle konuştu: “Daha önceki yıllarda, Uzunkum ve İtalyan Koyu denilen yerde kiralama yapılıyordu. Yapılan hizmet karşılığında, belli bir bedel alınıyordu. Duş, tuvalet, su, gölgelik ve bir takım hizmetleri tatilcilerin hizmetine sunuyordu. Ancak, bu yıl kiralama yapılamayacağını ve hizmet verilemeyeceğini duyuyoruz. Yeterli ekonomik gücünün olmamasından ötürü muhtarlığın hizmet veremeyeceği ifade ediliyor.”

SORUNLARIN EN BÜYÜĞÜ TAŞ OCAKLARIDIR

Mecidiye’de yaşanan diğer sorunlar hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Balaban, “Sorunların en büyüğü taş ocaklarıdır. Ayrıca, bu yıl çöp toplama işlemi olmazsa ve diğer hizmetler olmazsa, sorunlar büyür. Mecidiye’de askeri yasak bölgenin olması ve imar sorunlarının yaşanması nedeniyle, turizmin gelişmesi çok zordur. Kısacası, Mecidiye sahipsiz bir bölge konumundadır.” dedi.

SIKINTILAR HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Mecidiye’de ev pansiyonculuğunun yapıldığını ancak, kimlik bildirim sistemi uygulamasıyla birlikte pansiyonculuk faaliyetinin de yapılmayacağını ifade eden İrfan Balaban sözlerini şöyle tamamladı: “Yeni uygulamayla birlikte ev pansiyonculuğu da olumsuz yönde etkilenecektir. Pansiyonculuk yapmak isteyen vatandaşlar, 5,000- 10,000 TL’lik cezalarla karşı karşıya kalmak istemeyeceklerinden ötürü bu faaliyeti de yapamayacaklar. Vatandaşın bu yıl sıkıntılı bir dönem geçireceğini düşünüyorum. Sıkıntılar her geçen gün artıyor.”