Kuvvetli sağanakla beraber İpsala’nın bazı bölgelerine dolu yağdı.  10 dakika kadar süren dolu yağışı Balabancık Köyündeki çeltik, kavun, ayçiçeği, karpuz ve buğdaydan oluşan ekili araziye zarar verdi.

Dolu yağışının ardından zarar gören arazileri yerinde incelemek için Balabancık köyüne giden CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, köyde ekili yaklaşık 2 bin dekar arazinin zararın olduğunu söyledi.

ÇİFTÇİLERİMİZİN BORÇLARININ ERTELENMESİ İÇİN MECLİS'TE ÇALIŞMA YAPACAĞIZ

Gaytancıoğlu, Balabancıkta yaşanan dolu yağışından sonra şöyle konuştu:

“Çiftçimiz yıllardır emeğinin karşılığını zaten alamıyor birde üstüne bu dolu zararında bu bölgede yaklaşık 870 dekar kavun tarlası tamamen yok olmuş sanki tarlaya hiçbir şey ekilmemiş gibi. Ayrıca ayçiçeği, mısır, buğday ciddi zararlar var. Bu bölgede yaklaşık bin dekar çeltik alanında da zarar var belki çeltikler biraz kendini toplaya bilir ama yinede yüzde 50'ye yakın verim düşüklüğü olabilir.

Üreticilerle yaptığımız görüşmelerde hiçbirinin sigortasının olmadığını öğrendik, sigorta böyle riskli ürünlerde mutlaka gerekli ama çiftçimizin parası olmadığı için yaptıramıyor, yapılanlarda böyle zararlar da ekspertis hatalarından yine çiftçimiz mağdur edilmektedir. Çiftçilerimizin borçlarının ertelenmesi için Meclis'te bu konularda çalışma yapacağız.”

Üreticiler ekili arazilerinin doludan dolayı zarar gördüklerini bu zararın karşılanmasını istedi.