HABER MERKEZİ

Keşan TSO üyelerine seslenen Balcı, ertelenen oda seçimlerinin ardından, küllenmeye başlayan ateşin üzerine bir şeyler atıp sönmemesini sağlamak ve seçimlere kadar kalan zaman diliminde üyelerle bazı konuları paylaşmak ve bilinçlenmelerini sağlamak amacında olduğunu dile getirerek, bunları yaparken de kimseye hakaret veya yaptıkları güzel şeyleri inkar etmek gibi bir kasıt ve maksadının olamayacağını ifade etti.          

İNSANLAR SAVAŞMADAN SAVAŞ KAZANMAK İSTİYOR

Mevcut Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun üyeler yararına yaptığı tüm güzel şeyleri her zaman, kendisinden daha fazla övdüğünü vurgulayan Necmettin Balcı“Fakat yanlış gördüğüm konular hakkında da eleştirimi yapmışımdır. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğimi belirtmek isterim. Benim, odanın bir üyesi olarak eleştirimin nedeni bazı arkadaşlar oda başkanlığı ve yöneticiliğini üç dönem, hatta dördüncü döneme taşıyarak bu işleri meslek haline taşımaya çalışıyor. Odamızda 2 bin 500'ü aşkın birçok genç iş adamı, birçok işkadınımız varken, bunlara neden başkanlık ve yöneticilik fırsatı verilmiyor? Şunu belirtmeden geçemeyeceğim; daha önceki bir yazımda etrafımda cesur yürekli insanları tamamlayabilir isem başkanlığa aday olabileceğimi belirtmiştim. Bunu söylerken amacım koltuk sevdamdan değildi. Oda başkanı olmayı kimse kendi kendine ilan edemez etrafımda seçime katılacak en az yüzde 51'i bulacak kimseden çekinmeden benimle birlikte görev alabilecek cesur yürekli meslek gurupları bulursam belki bir dönem başkanlık yapabilirim demiştim. Çünkü bunun için çok bol zamanım yok. Belki bir dönem fedakarlık yapıp  başkanlık görevini yerine getirip, odanın tüm yönetimini genç girişimci iş adamı ve iş kadınlarına teslim etmenin güzel olacağını düşünmüştüm. Fakat görüyorum ki bu cesur yürekli insanları bir araya getirmek çok zor. Çünkü genelde insanlar savaşmadan savaş kazanmak istiyor. Bu çok zor.” dedi.

DENENMİŞLERİN DEĞİŞİM YAPMASI ÇOK ZOR OLUR

Cesur yüreklerden oluşan grubu tamamlayamaması durumunda, seçime katılmayacağını açıklayan Balcı, şunları söyledi; “Siz değerli oda üyelerini seçime katılan listeler içinde hangi listenin bizlere daha iyi hizmet vereceği konusunda, sizleri bilgilendirmeye çalışırım. Sizlerle paylaşmak istediğim bir konu da, son zamanlarda benim eleştirilerimden sonra bazı arkadaşlar cesaretlenmiş olacaklar ki, daha önce en az iki dönem Mustafa Helvacıoğlu ile aynı listede birlikte görev almış ve daha sonra her nedense istifa etmiş bazı arkadaşlar sahaya çıkıp kendi aralarında listelerini oluşturarak, başkan adaylarını ve meclis başkanının kimin olacağına karar bile vermişler. Kimse kusura bakmasın. Denenmişlerin değişim yapması çok zor olur. Çok çalışmak, tüm gurupların destek ve olurunu almak gerekir. Sonra değişime karar verilir. Bu tarz yönetimlere aday olmak için maddi durumunuzun çok iyi, zengin bir aileye mensup olmanız  gerekmiyor. Bu işler gönül işidir. Fedakarlık ister, şan şöhret için yapılmaz ve bencilliği asla affetmez. Bazı şeyleri anlatamadım gözüküyor. Benim amacım eski görev alan arkadaşlardan çok daha önce hiç görev almayan insanların görev almasını sağlamak. Yani anlayacağınız, önümüzdeki dönem seçimlere kadar  odada görev almak isteyen tüm meslek guruplarının çok çalışması gerekecek ve bundan sonra da, oda yönetimine talip olmak isteyen tüm gençlerimize elimden gelen tüm yardım ve fedakarlıkları yapacağıma şahsım adına söz veriyorum.”