7 Temmuz 2016 tarihinde, küçükbaş hayvanların, kendisine ait yaklaşık 10 dönümlük araziye girerek, burada ekili olan ve hasadına az bir süre kalan bamyaları yediğini belirten Yonak, tek bir dal dahi kalmadığını söyledi. Cem Yonak, yaşanan olay sonrasında kara kara düşünmeye başladığını ifade ederek,“Bu zarar nedeniyle bir yıllık emeğim bitti. Hasada kadar olan süreçte gübre, tohum gibi kalemlerde harcamalar yaptım. Bu harcamaları da ürünü hasat edeceğim için yaptım. Şimdi bu ürünler tamamen gidince borçlarımı nasıl ödeyeceğim?” diye konuştu.

ŞİMDİ NE YAPACAĞIZ?

Bu durumun yalnızca kendi ürünlerinin başına gelmediğini dile getiren Yonak, köyde yaklaşık 30 dönüme yakın alanın, aynı şekilde harap olduğunu kaydederek “Bir yıllık emeğimiz boşa gitti. Burada gereken incelemeyi yaptırdık. Başka bir geçim kaynağımız yok. Şimdi ne yapacağız? Ziraatçılar, zarar durumunda dönümde 300 kilogram zarar olduğunu söylüyor.” şeklinde konuştu.

AYÇİÇEKLERİ DE AYNI DURUMDA

40 yıldır aynı zararlar ile karşı karşıya kalındığını ifade eden Cem Yonak, son olarak şunları söyledi: “Madem bu yetiştiriciler bu işi yapacak, muhtarımız, bamya zamanında koyunların dışarı salınmasını yasaklasın. Madem köylüler ve malları korunacak, o zaman böyle bir tedbir alınsın. Ayçiçekleri de aynı durumda. Madem bu şekilde zarar verecekler, koyun bakmasınlar.”