HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL 

Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye bölümünden mezun olduktan sonra özel bir bankanın şubesinde 4 yıl çalışan Gürkan Altın, yaşadığı iş stresi dolayısıyla istifa ederek, memleketi Keşan'a geri döndü. Altın, genç girişimciler ve ev hanımlarından aldığı organik yumurta, bal ile salçaları, Keşan'da Cumartesi günleri kurulan halk pazarında satarak geçimini sağlamaya başladı.

Gürkan Altın, özel sektörde kovulma baskısı altında yaşadığı motivasyon kaybı nedeniyle bankacılıktan istifa ettiğini belirterek, “Özellikle köylerde genç girişimciler ve ev hanımlarının yumurtasını, balını ve salçasını tüketiciyle buluşturuyorum. Direk üreticiden alıp, tüketiciye satıyorum. Daha önce kredi kartı satıyordum. Madem kredi kartı satabiliyorum, yumurta da, salça da satabilirim dedim. Bu iş bana daha kolay geldi.” dedi.  

DELİ OLDUĞUMU DÜŞÜNEN OLDU

Bankacılığı bırakarak, pazarcılığa başladığını söylediği müşterilerden ilginç tepkiler aldığını ifade eden Altın, şunları söyledi: “Deli olduğumu, bankacılığın bırakılmayacağını söyleyenler oluyor. Zamanla müşterilerim de buna alıştı. İstifa ederek, pazarcılığa kesin geçiş yaptıktan sonra şoku ben de atlatıp, işime alıştım. Mecbur kalınca yapıyorsunuz. 1 aydan bu yana pazardayım.” Gürkan Altın, günümüzde gençlerin maaşlı ve sigortalı işlere yönlendirildiğini de belirterek, devletin üreticileri daha fazla teşvik edici projeler üretmesini istedi. Gürkan Altın'ın pazarcı arkadaşları ve müşterileri de kendisini desteklediklerini söyledi.