Keşan Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Barış Keleş, dün yaptığı açıklama, şehir merkezinde yayalar için alınması ve yapılması gereken çalışmaların okulların açılacağı 16 Eylül Pazartesi gününe kadar tamamlanacağını bildirdi.

Keleş, ayrıca eksikliği görülen tanıtım tabelaları için de bir çalışma yürüttüklerini, gerekli olan tanıtım tabelalarının hazırlanarak uygun kavşak ve noktalara dikileceğini de bildirdi.

Yayalar için yapılacak çalışmaların en önceliklisinin öğrenciler için okul önlerine çizilecek yaya geçitleri olacağını kaydeden Keleş, bu çalışmaları yıpranıp silinmemeleri için okulların açılmasına yakın bir zamanda gerçekleştirmeyi uygun gördüklerini belirtti.

ŞEHİRİÇİ ULAŞIMDA RAHATLAMA VE GÜVEN OLUŞACAK

Açıklamasında, İTÜ Ulaştırma Anabilim Dalı Karayolu ve Trafik Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Ergün tarafından hazırlanan Keşan Toplu Taşıma Sistemi’nin Rehabilitasyonu Raporu’nu hatırlatıp, geçtiğimiz günlerde S.S. 25 No’lu Keşan Şehiriçi Minibüs Taşıyıcılar Kooperatifi ile imzalanan protokolden de söz eden Keleş, “Bu protokol gerekleri birer birer yerine gelmeye başladığında Keşan’da şehiriçi ulaşımda büyük bir rahatlama ve güven sağlanacak. Altı aylık çalışma programı olan bu protokolün gerekleri yerine getirilmeye başlandıkça Keşan’ın şehiriçi ulaşımında büyük bir rahatlama ve güven sağlanacak.” diye konuştu.

NE GEREKİYORSA YAPILACAK

Keşan’da bundan kısa bir süre önce başlatılan Yağmur Suyu Kanal Projesi çalışmalarının önümüzdeki 7-8 ay devam edeceğine de dikkat çeken Keleş, “Bu çalışmalar nedeniyle şehir merkezinde bulunan tüm caddelerde kazı çalışması yapılacak. Bu çalışmalar tamamlandığında şehiriçi trafik ile ilgili yapmamız gereken ne varsa yapmaya ve eksiklikleri yerine getirmeye başlayacağız”  şeklinde konuştu.