HABER MERKEZİ

23 Ocak 2018 tarihinde pazar yeri yapım ihalesinin gerçekleştirileceğini belirten Başkan Bostancı, “Tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü ilçemiz yaz sezonunda 150 bin nüfusa ev sahipliği yapar duruma geldi. Eski pazar yerimizin artık yeterli olmayacağını biliyor ve en kısa zamanda çalışmalarımıza başlıyoruz. Konu hakkında birçok kez haksız eleştirilere maruz kaldık. Fakat bilindiği gibi doğal ve arkeolojik birçok sit alanına sahip ilçemizde inşaat yapımına başlamak, İpsala ve Keşan ilçelerinde olduğu kadar basit bir iş değil. Gerekli izinler ve prosedürler uzun zaman alabiliyor. Lakin son iki yılda ilgili kurumlara yaptığımız başvurular nihayet sonuçlandı. Gerekli izinleri aldık ve İl Başkanımız İlyas Akmeşe ile birlikte gerçekleştirdiğimiz Ankara ziyaretinde yeni pazar yeri yapımı için gerekli finansmanı sağladık. 15 Haziran 2018’de pazar yerimizin yapımını tamamlamak ve açılışını yapmak istiyoruz” dedi.

ENEZ’DE BİR İLK OLACAK

Başkan Bostancı, açıklamasında yeni yapılacak olan pazar yeri ile ilgili şu bilgileri verdi: “Yeni pazar yerimiz şu an bulunduğu yerde yapılacak ve 3500 m² alana sahip olacak. Kapalı ve içerisinde dükkanlar bulunacak olan pazar yerimizin üzerine güneş panelleri koyarak ilçemizin elektrik enerjisini bu paneller yoluyla sağlamayı düşünüyoruz. Her zaman olduğu gibi cuma günleri halk pazarı olarak kullanılacak olan pazar yerimiz, cuma günlerinin dışında köy pazarı olarak kullanılacak ve köylülerimiz kendi ürettiği ürünleri burada pazarlayabilecekler.”

Başkan Bostancı; yeni ve modern pazaryerinin Enez halkına ve Enez’i ziyaret eden tüm misafirlere hayırlı olmasını diledi.