SONGÜL KONAR

Dün, Belediye Başkanını ziyarete gelen ziyaret 27. ve 57. Alay temsilcileri ziyaret sırasında 27. Alay’ın Keşan temsilciliği olduklarını ve Keşan’da bir anıt yapmak istediklerini dile getirdiler.

27. Alay Temsili Komutanı Hakan Eşme, 57. Alay Temsili Komutanı Hikmet Selim Yılmaz ve DOÇEK üyelerinin katıldığı ziyarette Yılmaz“Biz daha önce Başkan’dan randevu istemiştik, bu aynı zamanda bir tebrik ziyareti. 26, 27 ve 57. Alay Dernekleri Genel Başkanı olarak kendilerini tebrik ediyorum. Diğer arkadaşlarımızla birlikte bu günün anısına gelmiş olduk.” dedi.

“100 YILDIR HALA ÇANAKKALE İLE İLGİLİ HURAFELERLE UĞRAŞIYORUZ”

 ‘Liyakat Anıtı’ ile ilgili projenin tamamlama doğrultusunda hareket ettiklerini ve bu sebeple ziyarete geldiklerini söyleyen Yılmaz, “Bununla birlikte, 27. Alay’da 7 yıllık bir emeğin karşılığı var. Güzel şeyler yapıyoruz ve birlikte daha güzel şeyler yapacağımıza da inanıyoruz. Hakan arkadaşımla 5 kişilik bir 27. Alay Temsilciler Grubu oluşturulması gerektiği üzerine geldik konuştuk. 27. Alayımızın bir Keşan Temsilciliği olmalı dedik. Bilgi kirliliği dediğimiz tarihsel süreçte bizi uğraştıran önemli bir süreç var. Bildiğiniz gibi 100 yıldır hala Çanakkale ile ilgili hurafelerle uğraşıyoruz. Önümüze iyi bir süreci koyduğumuz anda bir bakıyoruz ki hurafe ve masallar çıkıyor karşımıza. Herkes işini ve işiyle ilgili en güzelini yapmalı. Bugün liyakat diyoruz ya; bugünkü kadar söz sözlenmez liyakatlar üzerine. Keşan’da 27. Alay ile ilgili söz söyleyecek arkadaşlarımız, emek veren arkadaşlarımızdır. Bunun üzerine bir şeyler çizilecekse bu arkadaşlarımızın vermiş olduğu emekler üzerine çizilir. Çünkü biz emeğe saygı duyuyoruz, emek yüce değer diyoruz. Onun için bu saygınlığın üzerine bir şeylerin kurulması gerektiğinde hemfikiriz. Bu süreci en iyi şekilde gelecek kuşaklarımıza nasıl aktaracağımızı bulmak istiyoruz.” diye konuştu.

“BİZ SAVAŞ AÇMADIK DÜNYAYA, BİZ DÜNYANIN SAVAŞININ BİR PARÇASI OLDUK”

Bu saygınlığı oluştururken 7 yıllık bir emek olduğunu vurgulayan Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: “O saygınlığın üzerinden yürüyoruz biz. Geçtiğimiz günlerde bir yerde bir yazı okudum ve onun üzerine buraya geldim. Çanakkale Savaşları diye bir savaş yok arkadaşlar, Çanakkale Muharebeleri diyoruz. Biz savaş açmadık dünyaya, biz dünyanın savaşının bir parçası olduk. Vatanımızı işgale gelen düşmana karşı biz dik durduk. Bunun için muharebe olarak konuşulur.”

“BU SÜRECİN KAOS HALİNE GETİRİLMEMESİ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

27. Alay’ın anıtının, 27. Alay ile ilgili çalışmaların basamak basamak örüldüğünü ifade eden Yılmaz, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Hakan arkadaşımla ve yürüyüşçülerimle birlikte biz bunu geniş istişaresini zaten yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Ortada anıt var, 27. Alay ile birlikte o anıtın çalışmalarını da yapıyoruz. Ve bu sürecin kaos haline getirilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Emekten bahsediyorsak, biz 7 yıldır beraber yürüyoruz. 27. Alay ile ilgili yapılacak tüm çalışmalara bu 5 kişilik temsilciler grubu ve yürüyüşçülerin üstlenmeleri gerektiği üzerine sohbet ettik.”

Yılmaz’dan sonra DOÇEK Başkanı Hakan Eşme söz aldı.

“7 YILDIR KİMSENİN FARKINA BİLE VARMADIĞI BU SÜRECİ ADIM ADIM BUGÜNLERE GETİRDİK”

Hakan Eşme, 7 yıldır 57. Alay için mücadele edildiğini, sürecin bu günlere gelebilmesi için zaman ve çaba harcandığını, bunun bir emek olarak görülmesi ve saygı duyulması gerektiğini belirterek, ziyaret amacı ile ilgili şu bilgileri verdi: “7 yıldır kimsenin farkına bile varmadığı bu süreci adım adım bugünlere getirdik. Hikmet hocamızla beraber, DOÇEK olarak çalışmalarımızı yapmaya devam ediyoruz. Keşan Belediyesi de süreç içinde hep yanımızda oldu. Bu süreç sadece Çanakkale ile ilişkilendirilen bir süreç değil. Bu Keşan’la da ilişkilendirebileceğimiz bir süreç. Hikmet hocam 8-9 yıldır bu işin içinde. Kendisinin önderliğinde bu çalışmalara devam ediyoruz. Bunlar emekle olan çalışmalar. Gönüllü olarak çalışıyoruz ve çalışmalarımıza devam edeceğimizin de bilinmesini istiyoruz. Bugüne kadar bu konu için çok emek verdik. İşlerimizden ve zamanımızdan feragat ettik. Bunun bir emek olduğunu düşünüyoruz ve bu emeğe saygı duyulmasını istiyoruz. Hep beraber konuştuk ve bu durumu basına ve kamuoyuna anlatma gereği duyduk. Aynı zamanda Mustafa Helvacıoğlu’nu tebrik de etmek için ziyaretimizi gerçekleştirdik.”

Ziyaretin ardından Başkan Helvacıoğlu’na plaket takdim edildi.