Çakmak’ın açıklaması şöyle: 

“Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Odamızın Seçimli Olağan Genel Kurulu 14.01.2018 Pazar Günü saat 10'da Keşan Spor Düğün Salonunda başlayacaktır.

Başkan Hüseyin Çakmak ve grubumuz olarak yıllardan beri genel kurullarımızda gelenekselleştirdiğimiz ‘Pembe Oy’ pusulasını kıllanacağız 

Önümüzdeki dört yıllık dönemde biz Keşan'ımız için çözülmesi zorunlu ve mecburi iki temel sorunu tespit ettik.

Birincisi Saroz Körfezimizin 1/25000 ölçekli imar sorununu çözüp esnaflarımız her yıl ruhsat sorunu yaşamadan Turizm sezonunu tamamlamalarını sağlayacağız. Bu imar sorunu Keşan'da tüm esnaf odalarımız sivil toplum kuruluşlarımız, Siyasi partilerimiz ve Belediye Başkanımız ile birlik ve bütünlük içinde hareket edeceğiz. 

önemli sorunumuz Paşa yiğit yakınında bir an önce yapılması gereken Tarım Organize sanayi için Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Odası olarak elimizi değil vücudumuzu taşın altına koyacağız.

Saroz Körfezimizin imar, ruhsat sorunu ve Paşa yiğit Bölgemizdeki Organize Sanayinin kurulması demek Keşan'ımızda birçok gencimiz işsiz kalmayacak demek.

Gençlerimizin iş bulması demek devletimiz Keşan esnafımız kazanıyor demek. Her eve ekmek giriyor, aş giriyor her eve huzur mutluluk giriyor demek.

Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler esnaflarımızın çözülmesi önemli olan başlıca sorunlarımızın tespitini yaptık.

Genel Kurulumuz seçimimiz bittikten sonra en yakın zamanda Tüm oda üyelerimiz ile genişletilmiş bir toplantı yapıp Tüketim Kooperatifi kurmak istiyoruz. Tüketim kooperatifimizin amacı sadece odamız üyelerine ortaklarına en kaliteli malı en ucuza temin etmektir.

Sigara cezalarına af veya uzun vadeli Taksitlendirme yapılması için her türlü çalışmayı yapacağız. Sigara yasakları için çözüm önerilerimiz var. İnşallah bu sorunu çözmek için hükümetimiz ile her türlü irtibata geçeceğiz.

Küçük esnaf ve Sanatkarlarımızı Bağ kur ve SSK Primlerini ödemekte çok zorlanıyoruz. Bağ kur ve SSK Primlerinin % 50 sini devlet öderse her işletme daha çok SSK’lı işçi çalıştıracak. Dolayısıyla işsizlik önlenmiş olacak.

İşletmelerimizin ödediği  % 50 kira stopajının kaldırılması için her türlü mücadeleyi vereceğiz.

Tüm Esnafımıza en az 30 bin TL 5 yıl vadeli faizsiz kredi verilmesi için her türlü çalışmayı yapacağız.

Ben Hüseyin Çakmak ve ekibim Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Odamızın sorunlarını çözmek için usta bir ekip kadroyla hizmete talibiz. 

Değerli arkadaşlarım çırak kalfa olmadan usta olunmaz. Gelen gideni aratır"