Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün makamında yaptığı açıklama ile geçen Pazar günü yapılan 25. Dönem Milletvekili Seçimi’ne ve hak sahiplerine dağıtımına başlanan TOKİ Yoksul Konutları’nın sorunlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

HERKESİN HAKKI HUKUKU KORUNUR

İlk olarak 7 Haziran seçimi ile ilgili konuşan ve sözlerinin başında “Her şeyden önce vatandaş devletine sahip çıktı” diyen Özcan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yeni oluşan parlamentoda ortak akılda işbirliği yaratıp Türkiye’nin önünü açabilecek bir kompozisyon var.  Bu yeni parlamentonun yapacağı yeni Anayasa sadece bir partinin Anayasası olmayacak. Parlamentodan çıkacak ortak akılla yapılacak bir Anayasa, ciddi bir demokratikleşme, yargının yürütmenin elinden alınarak tekrardan bağımsız bir adalet sisteminin sağlanması ve seçim barajının düşülmesiyle Türkiye’nin önü açılacaktır. Böylece Türkiye’deki iç kavga biter, ekonomi rayına oturur, adalet sistemi de oturursa mazot 1.5 lira olur, emeklilere de iki maaş ikramiye verilebilinir.  Bu dört ana kriteri ciddi bir koalisyonla bu ülke başarırsa enflasyon kalmaz. Çünkü düzgün bir yargı sistemi olur. Yapanın, yaptığı yanına kalmaz, kurallar yerine oturur. Herkesin hakkı hukuku korunur O zaman ekonomi de düzgün olur” dedi.

İNSANLAR HUZURU BULUR…

Yeni oluşan parlamentoda bunu yapacak gücü ve enerjiyi gördüğünü kaydeden Özcan, “Çünkü tek kişinin ‘ben böyle istiyorum, bu şekilde olacak’ dediği zaman bunun askeri rejimlerden ve onun Anayasası’ndan ne farkı var. 4 partinin de ortak akılda hazırlayacağı yeni Anayasa ile yargı bağımsızlaştırıldığında, güçler arasındaki denge yerine oturduğunda ne borsada paldır küldür oynamalar olur ne de ekonomi raydan çıkar. İnsanlar huzuru bulur, iç savaş biter” diye konuştu.

TÜRKİYE’DE YENİ BİR SAYFA AÇILDI

Türkiye’nin artık yeni bir döneme girdiğini de vurgulayan Özcan, “Tek beklentimiz parlamentoya giren 4 partinin de ortak akılla davranmaları. Artık kimsenin ‘ben bu seçimleri beğenmedim. 4 ay sonra seçime gideriz’ deme lüksü yok.  Eğere böyle bir durum söz konusu olacak olursa geçecek olan 5 aylık sürede piyasalar allak bullak olur. Türkiye çok büyük zarar görür. Zaten buna da bırakın parlamentoyu, Türkiye'deki iç dinamikler müsaade etmez.  Bu yüzden 7 Haziran seçimi ile Türkiye’de yeni bir sayfa açıldı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde umut dolu bir sayfa açıldı. Ben şahsen ve kişisel olarak da mutluyum. Ülkemize hayırlı olsun”  şeklinde konuştu.

BİR SU ABONELİĞİ TARİFEMİZ VAR

Bir soru üzerine teslimine başlanan TOKİ Sosyal Konutları’ndaki sorunlar hakkında konuşan Özcan, “Dün müteahhit konutların su aboneliği için belediyemize görüşmeye geldi. Biz normal şartlarda su aboneliği için herkesten ne istiyorsak onları söyledik. Belediye su aboneliği yaparken Beledeye Meclisi’nde alınan karar gereği bir abonmanlık tarifemiz var.  Bu sorunu Sayın Kaymakamımızla paylaştım.  Bu ücret, daha sonra Keşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ödeyecek. Vatandaşlardan da bu paralar konut paraların ödemelerine yansıtılacakmış. Dün Kanalizasyon kolektörünün bağlanması ve çalıştırılması için TOKİ Sosyal Konutları’na 80 ton su verdik.  Artık yavaş yavaş insanlarımız içine girecek” diye konuştu.

TOKİ’DE ORTAK GİDERLERİN KARŞILANMASI CİDDİ BİR SIKINTI OLACAK

Yoksul konutların yapılmış olmasının buradan ev almaya hak kazanan vatandaşlar için şu veya bu şekilde olsa da iyi olduğunu da belirten Özcan açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Konutların teslimi gecikti mi gecikti. Seçim öncesi şov bile yapamadılar. Kullanışlı olup olmadığını vatandaş içine girince karar verecek.  Orada bir milli sermaye var. İnşallah vatandaşın işine yarar. Orada devlet eliyle aşılması gereken bazı sorunlar var. Ortak giderlerin karşılanması gerekecek. Site yönetimi, kapıcı, kaloriferci, bekçi, ortak aydınlatma giderleri ve bakım giderleri olacak. Hane başı 50 lira düşer diye düşünüyorum. Buna yakıt parasını da eklersek daha da yükselecek. Orada yaşayacak olan vatandaşlarımız hepsi yoksul vatandaşlarımız ve bunların bu ortak giderleri nasıl karşılanacak. Bu çok ciddi bir sıkıntı.  Umarım bundan sonraki hükümetler de bu yoksul konutlara gereken destekleri verir de en azından dünya kadar para harcanan bu evlerin işe yarar duruma gelmeleri sağlanır. Konutların vatandaşın kullanmasını sağlamak çok önemli, belki ilerde bir takım aksaklıklar ortaya çıkacak ama bunlar aşılamayacak sorunlar ve aksaklıklar değil.  Biz belediye olarak TOKİ’nin yolunu yapacaktık ancak daha düne kadar kamyonlar geçiyordu. Ondan yapmadık. Sayın Valimiz de yolun yapılması için talimat vermiş. Devletin desteğini burada görmek ne kadar güzel.”