BÜLENT SAYLAM

GÜZEL BİR PROGRAM OLDU

CHP’nin 95’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle, Ankara’ya gittiklerini hatırlatarak, sözlerine başlayan Özcan, “Partimizin kuruluş yıldönümü kutlamalarına belediye başkanı olarak, bizi de davet ettiler. 9 Eylül’de, saat 10.00’da Anıtkabir’e çelenk konuldu. Akşam saatlerinde, Ankara Ticaret ve Sanayi Odası’nın kongre salonunda kutlama programı yapıldı. Güzel bir program oldu. Ayrıca, 28 Eylül’de belediye başkanlarını Ankara’ya genel merkeze davet edilme durumu var. Netleştiğinde, konu hakkında bilgilendirme yapılacaktır.” dedi.

KUŞ TUTMUŞ GİBİ SEVİNMELERİNİN ANLAMI YOK

AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık ve parti yöneticilerinin, “Erikli-Danişment köyleri arasındaki ormanlık alana Keşan Belediyesi çöp atıyor. Çevre felaketi yaşanıyor.” şeklindeki eleştirilerinin hatırlatılması üzerine değerlendirmede bulunan Mehmet Özcan, şunları söyledi: “1996 yılından bu yana oraya çöp dökülüyor. 2002 yılında, Keşan Belediyesi oradan 4 dönüm bir yer almış ve bu maksatla kullanmak için. Yeni çöp tesisi yapılana kadar kullanıyorduk. Ama yakın olsun diye, son 1 yıl daha kullanalım denildi. Buradan herkesin haberi var. En son bir firma ayrıştırmasını yaptı. O alanı bu yıl taşıyıp, kapanacaktı. Çöp dökülen alanı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü de biliyor. Kuş tutmuş gibi sevinmelerinin anlamı yok. Amerika’yı yeniden mi keşfedeceğiz? Çevreyle konusunda, en büyük projeleri biz yaptık. GÜNEKAB’ı ve yeni çöp tesisini kurduk. Birçok engeller karşımıza çıktı.” 

ENEZ BELEDİYESİ’NİN DE, ÇÖP DÖKTÜĞÜ ALANLAR VAR

Özcan, sözlerine şöyle devam etti: “Çöpler, Çelebi Köyü’ne yapılması planlanan aktarma istasyonuna dökülecekti. Ancak, yapmayı planladığımız aktarma istasyonu mahkemeye taşındı ve dava konusu oldu. Ayrıca, Enez Belediyesi’nin de, çöp döktüğü alanlar var. Çünkü mesafe çok uzak. Umarız, aktarma istasyonu yapılıyor ve sorun yaşanmaz.”

BUNLAR BENİM ÇABAMLA OLAN İŞLERDİR, BENİM EMEĞİM VAR

“Katı Atık Tesisini, Keşan Belediyesi değil; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı dillendiriliyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki soruya cevap veren Mehmet Özcan, şunları söyledi: “Bu arkadaşlarımızın Türkiye’de hep iyi şeyleri bunlar yapıyor, kötü şeyleri başkaları yapıyor (!) Onlar hiç kötü bir şey yapmazlar (!) Devlet bir bütündür. Ben 2004 yılından bu yana emeğim var. Ben bakanlıktan çöp tesisleri için hibe kredi kullandım. Ama bu tesis sadece Keşan’ın değil; İpsala ve Enez olmak üzere kırsal kesimlerin çöplerini de alıyor. Bunlar benim çabamla olan işlerdir, benim emeğim var. Bakan Veysel Eroğlu’ndan çöp tesislerinin olması için hibe para aldım. Bunların kanunda yeri var. Bakan severek verdi bu parayı. Geçmiş dönemde Bakan Mehmet Müezzinoğlu, ‘adam proje getirmiş, nasıl yardım etmeyelim!’ diyordu. Herkes projesini götürmesi durumunda yardımcı olacaklarını dile getirmişti Müezzinoğlu. Bizlerde, onlara yer verdik ve Gençlik Merkezi yaptılar. Ayrıca, Sağlık Merkezi için yer verdik. Şimdi bunları da, ben mi yaptırdım diyeyim?”

BİZ, NE YAPIYORSAK, KEŞAN’A YAPIYORUZ

Özcan sözlerini şöyle tamamladı: “Keşan Belediyesi olarak, eski çöplüğün rehabilitasyonunu yaptık. Soruyorum: bunu yapan kaç tane belediye var? Enez, İpsala, Tekirdağ, Edirne, Uzunköprü belediyeleri yapmış mı? Yapılanlar ciddi bir emektir. ‘sen yaptın, ben yaptım’ şeklinde olaya bakılmamalı. Biz, ne yapıyorsak, Keşan’a yapıyoruz. Sizler İmam Hatip Lisesi için imar planlarını geçirdik ve okul yapıldı. Huzurevi ve OSB içinde işin ucundan tutun. Ben Keşan için yaptım ve yapılacak daha çok iş var. Seçim öncesi, muhalefetliğini yapacaklar.”