Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün yaptığı açıklamada, hafta içerisinde Keşan Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kazan denetimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yapılan denetimlerde birçok eksiklikler tespit edildiğini ve son kez gerekli uyarıların yapıldığını belirten Özcan, öncelikle site ve apartman yöneticilerine seslenerek , “Bizim denetimlerimizi beklemeden eksikliklerini gidersinler. Yoksa uygulanmak zorunda olan para cezaları ufak tefek değil” dedi.

BU KONUDA KEŞAN’DA YAŞAYAN HERKES HASSASİYET GÖSTERMELİ

Keşan Belediyesi olarak kalorifer kazanlarının kontrol yetkisini aldıktan sonra Çevre Birimi’nde yeni bir oluşuma gittiklerini bildiren Özcan, şunları söyledi: “Bu doğrultuda Keşan’daki Makine Mühendisleri Odası temsilciliği ile yeniden bir protokol hazırlayıp, kontrol ekiplerinin içerisine odadan da tarafsız bir gözlemci kattık. Bugünlerde kontrollere başladık. Tüm apartman yöneticilerinden ricam 4 sene önce kömür satıcılarıyla yaptığımız mutabakattan dolayı her 1 ton kömüre karşılık 20 kg kireç vereceklerdi. Bunu lütfen apartman yöneticileri aldıkları kömür ile beraber kirecini de alsınlar. Çünkü bu toz kireç yakılacak olan kömür ile karıştırıldığında havadaki kükürtdioksit gazını bağlayan bir kimyasal. Hava kirliliğinin azalmasına ciddi katkısı olacak. Ayrıca bizim kontrollerimizi beklemeden, noksanlarını kendi kendilerine tamamlasınlar. Sonuçta bu havayı hep birlikte soluyoruz. Herkesin bu konuya ilgi göstermesini rica ediyorum. Yakılan kömürlerden arta kalan torbaları lütfen yakmasınlar. Ayrıca inversiyon dönemi dediğimiz, rüzgarsız yüksek basınçlı havalarda anonslar ile uyarılarda bulunacağız. Kömür giriş noktalarındaki kontrolleri daha da sıkılaştırdık. Bu konuda Keşan’da yaşayan herkesin hassasiyet göstermesini rica ediyorum. İlla ceza defterini alıp birilerinin hizaya gireceğini düşünmek modern dünyada yanlış bir uygulama olur. Biz tabii ki yanlış yapanlara cezai işlemleri yapacağız. Doğalgaz gelene kadar bu hassasiyeti göstermemiz gerekir. Yakın zamanda kömür satıcılarıyla da bir toplantı yapacağız.”  

ŞU AN İÇİN DURUM HİÇ DE HOŞ DEĞİL

Belediye olarak yapılan ilk kazan kontrollerinde ortaya çıkan sonuç üzerine görüşlerini de açıklayan Özcan, “Eksiklik çok, karşılaşılan durum hiç de hoş değil. Denetim yaptığımız yerlere süre verdik ve bir daha denetleyeceğiz. Kurallara uymayanlara Çevre Kanunu’na göre cezai işlem uygulanacak. Ve bu cezaların miktarları ufak tefek değil” dedi.