HABER MERKEZİ

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün yaptığı açıklamada, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık’ın 30 Aralık 2016 Cuma günü, yaptığı, “CHP’li Keşan Belediyesi içindeki FETÖ’cüleri temizledi mi? Keşan Belediyesi’nde kaç tane FETÖ’cü var?” şeklindeki sorusuna yanıt verdi. Mehmet Özcan ayrıca, bazı cadde ile sokakların trafiğe kapatılması, bazılarında ise tek yön uygulamasına başlanılmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

BİLİNÇLİ YAPILAN BİR AÇIKLAMA

Mehmet Özcan ayrıca AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık’ın 30 Aralık 2016 Cuma günü, yaptığı, “CHP’li Keşan Belediyesi içindeki FETÖ’cüleri temizledi mi? Keşan Belediyesi’nde kaç tane FETÖ’cü var?” şeklindeki sorusuna yanıt verdi. 

Mehmet Özcan, konuyla ilgi olarak, “Darbe girişiminden sonra bize emniyet birimleri ‘Şüphelendiğiniz var mı?’ diye sordu, ‘Araştırın’ dedik. Bu işleri yapan emniyet birimlerimizdir. Dolayısıyla da devletin kurumlarıdır. Bu işler iktidarın elindedir. Ne zamandan beri belediyeler istihbarat çalışması yapıyor. Ya cahillikten ya da ‘Nasıl olsa millet bir şey anlamıyor’ diyerek bilinçli yapılan bir açıklama. Her şey ortada. Buradaki milli istihbarat teşkilatı kime bağlı? Gizli polis teşkilatı var. Darbe girişiminden hepimiz muzdarip olduk. Kaldı ki bir zamanlar, AK Parti’nin ilçe başkanlığını yapmış bir hemşerimiz, ‘AKP’nin içerisinde ağabeyler var’ şeklinde beyanat vermişti. Siz, buna yönelik ne yaptınız peki?” diye konuştu.

DOĞAL GAZ ÇALIŞMALARI BİTİNCE BURALARDA DÜZENLEME ÇALIŞMALARI YAPACAĞIZ

Trafiğe kapatılan cadde ve sokaklara masa ve sandalye konulmasına müsaade edilmeyeceğini ifade eden Özcan, “Daha önce kapattığımız yerlerde böyle mi oldu? Trafiğe kapatılan sokaklardaki işyerlerinin hemen hepsi alışveriş dükkanı. Edirne Kapalı Çarşı’nın önleri kıraathane mi oldu? Buna izin vermeyiz. Özellikle İsmet İnönü Caddesi yürüyerek alışveriş yapılacak bir alan olacak. Doğal gaz çalışmaları bitince buralarda düzenleme çalışmaları yapacağız. Meydan düzenlemeleri ve güzel kaldırımlar yapacağız. Bu, yeni bir uygulamadır, biraz sancıları olacak ama Keşan’a bu gerekliydi. Bu olayı yaklaşık 5 yıldır planlıyorduk. Uygulamak için yeni binanın bitmesini bekledim. Park yasağı getirdiğin yerlerde vatandaş, ‘Arabamı nereye koyacağım?’ dediği zaman cevap verebilmelisin. Şimdi, bin araçlık otoparkımız var.” dedi.

BU UYGULAMALARI VATANDAŞIN İYİLİĞİ İÇİN YAPIYORUZ

Mehmet Özcan, bazı sokak ve caddelerin kapatılması, bazılarının da tek yöne dönüştürülmesinde bazı aksaklıklar yaşanabileceğine dikkat çekerek, şunları söyledi: “Her yeni sistemde daha iyisini arıyoruz. Çıkan sıkıntıları aklıselim bir şekilde vatandaşları rahatsız etmeden halletme yollarını bulma becerisini göstermemiz gerek. Biz bu uygulamaları vatandaşların iyiliği için yapıyoruz. Esnafımız uygulamanın faydalarını bir iki ay içinde görecek. İnönü Caddesi’ndeki dubaları, kaldırım ve yol düzenlemeleri sırasında kumandalı sisteme geçirmeyi düşünüyoruz.”

İLYASBEY VE RASİM ERGENE CADDELERİ KULLANILACAK

Özcan, Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi yakınlarında bulunan büfenin yıkılarak buraya bir meydan yapılacağını kaydetti. Mehmet Özcan, açıklamasında, giyim sektöründe tezgah açacak esnaf için Keşan Belediyesi Balık Pazarı’nın önünden eski itfaiye binasına kadar olan İlyasbey Caddesi ve Rasim Ergene Caddesi’nin bir kısmının ayrılacağı da söyledi.