Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün yaptığı açıklamada, Trakya Belediyeler Birliği olarak Bulgaristan’ın Sliven ve Stara Zagora kentlerine yaptıkları ziyaret ve izlenimleri hakkında bilgi verdi.

BİR ORGANİZASYON YAPACAĞIZ

11-12 Aralık tarihlerinde Trakya Belediyeler Birliği yönetimi olarak Keşan Belediyesi, Tekirdağ Büyük Şehir Belediyesi, Çorlu Pehlivanköy, Hayrabolu Belediyesi ve birlik sekreteri ile Bulgaristan’da ziyaretlerde bulunduklarını belirten Özcan, “İlk olarak Sliven Belediye Başkanlığı’na gittik. Görüşmelerimiz oldu. Sliven Belediye başkanı yeni seçildi ve Trakya Belediyeler Birliği’nin Bulgaristan tarafındaki oluşumu. Perşembe günü ise Stara Zagora’da bir toplantı salonunda o bölgenin 10 belediye başkanının katıldığı toplantımız oldu. Bunun bir sonraki aşaması da Trakya’daki ticaret odalarıyla bir organizasyon yapacağız.” dedi.

İŞADAMLARIMIZIN BİLMEDİĞİ BİR BÖLGE DEĞİL

Bulgaristan heyetinin Trakyalı iş adamlarını yatırım yapmaya davet ettiğini ifade eden Mehmet Özcan, sözlerini şöyle tamamladı: “Konuyla ilgili olarak bir organizasyon yapmayı hedefliyoruz. Karşı tarafta diyor. Arazi yerlerinde fabrika satışlarına kadar birçok konuyu aşmışlar. Karşılıklı ticaret ilişkilerinin artmasını arzu ediyorlar. Bizim de iş camiamıza bunları duyurmamız lazım. Geçtiğimiz yıllarda bir grup iş adamını Bulgaristan’a getirmiştik. Bunun akabinde bazı ticari gelişmeler olmuştu. İş adamlarımızın bilmediği bir bölge değil ama daha fazla kişinin görüşmesinde fayda var. bölgemize çok yakın bir yer. Balkanlarda 5-10 milyon nüfus var diye hep söylüyoruz. Verimli bir ziyaret oldu.”