Kocaeli Trakya İlleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin 11’nci Geleneksel Dayanışma Gecesi İzmit Tanyıldız da 500 kişinin katılımıyla gerçekleşti. Trakya İlleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fahir Güven ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliği yaptı. Büyük Trakya gecesine CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Ayar, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Derneğin eski başkanlarından KSMMMO Başkanı Fikret Gökmen, Makedonya Göçmenleri Derneği Başkanı Fuat Biçici ile ilimizde yaşayan Trakya kökenli hemşerilerimiz ile çevre illerden misafirler katıldı.

Bu yıl 11’ncisini düzenledikleri geleneksel dayanışma gecesine katılanlara teşekkür eden Dernek Başkanı Güven, Kocaeli Trakya İlleri Derneği’nin amacının Kocaeli’de yaşayan Trakyalıları tanıştırmak, aralarındaki dayanışma ve yardımlaşmayı sağlamak olduğunu söyledi. Güven, “Bizler nereye gidersek gidelim; gönlümüz hep doğduğumuz yerlerde olacaktır.” dedi. CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, Trakya’nın, Türkiye’nin, Avrupa’nın aydınlık yüzü olduğunu belirtti, “Balkanlardan gelen güler yüzlü insanlara kapımız her zaman açıktır.” dedi.

En Büyük Desteği Keşan Belediye Başkanımız Opr. Dr. Mehmet Özcan ve Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen ile Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın verdiğini belirten dernek başkanı Fahir Güven bunun yanında tüm sponsorlara teşekkür etti.

Dayanışma Gecesi’nde, katkı ve destekleri nedeniyle Keşanlı işadamı Mehmet Serin, Gazeteci Murat Yoldaş, Rumeli TV’den Recep Dural, Derneğin eski Başkanı Fikret Gökmen, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, ile en genç üye Ayşenur Şeker ile Bilimsel Başarısı nedeniyle Nermin Demirkol’a plaket verildi.

500 kişinin katılımıyla geçen gecede Renkli ve son derece eğlenceli görüntüler ortaya çıkarken geceye katılan tüm Trakyalılar doyasıya eğlendi. MAP Hoytag ve Bursa’dan gelen Edirne Halk Oyunları ekiplerinin yöresel oyunları keyifle izlenirken, son derece renkli geçen gecede Trakyalı TRT sanatçısı Ayşe Aslanca da coşku kattı.

DÖNÜŞ YOLUNDA KAZA

Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan ve Eşi Şengül Özcan, İzmit’ten dönerken trafik kazası geçirdi. Kocaeli Trakya İlleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği yemek dönüşü Pazar günü saat 12.00 sıralarında makam aracı ile İzmit’ten Keşan’a dönerken, arkadan başka bir aracın çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında, Mehmet Özcan ve Eşi Şengül Özcan’ın yaralanmadığı öğrenildi. Makam aracında maddi hasarın meydana gelmesiyle atlattıkları trafik kazasından yara almadan kurtulduklarını aktaran Özcan“Trafiğin tıkanması nedeniyle biz de durduk ancak arkadan gelen bir araç bizim aracımızla birlikte 5-6 araca daha çarptı.”dedi. 

Mehmet Özcan ve Eşi Şengül Özcan’a, geçmiş olsun dileriz.