Belediye Başkanı Mehmet Özcan geçen Pazartesi günü Edirne’de katıldığı ve Vali Dursun Ali Şahin başkanlığında yapılan “Keşan’ın sorunları” toplantısında ele alınan konular ve ortaya çıkan sonuçlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

KEŞAN’IN BELLİ BAŞLI GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Edirne’de yapılan toplantıya Kaymakam Bekir Dınkırcı’nın, Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun ve  Keşan TB (Ticaret Borsası) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yörük’ün de katıldığını ve Keşan’ın öncelikli gündem maddeleri olan doğalgaz, Tarıma Dayalı İhtisas OSB (Organize Sanayi Bölgesi) , 736 adet TOKİ Konutu’nun hak sahiplerine dağıtılması konularının görüşüldüğünü belirten Özcan, toplantıda ayrıca Keşan Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin Hacıköy İçme Suyu Grubu’yla da ilgili olarak görüş alışverişinde bulunulduğunu kaydetti.

TEKİRDAĞ’A GEÇTİM

Tekirdağ’da yapılacak olan TRAKYAKENT Belediyeler Birliği Encümeni toplantısını katılmak için Edirne’den erken ayrılmak zorunda kaldığını ancak burada kaldığı süre içinde ele alınan konular la ilgili çok olumlu gelişmeler olduğunun konuşulduğunu da ifade eden Özcan, “Sayın Valimiz Dursun Ali Şahin özellikle Keşan’a doğalgaz gelmesi için çok samimi ve yoğun bir çaba gösteriyor. Bizlere çok güzel gelişmeler olduğu yönünde bilgiler verdi.” diye konuştu.

TESLİMATTA YASAL SIKINTILAR VAR

Toplantıda ele alınan konulardan birinin de TOKİ Sosyal Konutları’nın hak sahiplerine dağıtılması konusu olduğunu bildiren Özcan, burada yapılan 736 adet konutun tesliminde bazı sıkıntılar olduğunu bildirdi. Konutların hak sahiplerine teslim edilecek şekilde tam olarak tamamlanmadığının konuşulduğunu söyleyen Özcan, “İşi yapan müteahhit ile ilgili olarak bir sıkıntının ortaya çıktığı ifade edildi.  Konutlar tam olarak tamamlanmamış bu nedenle teslimatta yasal sıkıntılar var.” dedi.

TOKİ KONUTLARININ KANALİZASYON SORUNU DA VAR

Vali Şahin’in TOKİ Konutları sorununun ele alınması için önümüzdeki hafta Pazartesi günü bir toplantı daha düzenlemeyi uygun gördüğünü ve bu toplantıya Keşan Belediye Başkanı olarak kendisinin katılmasını da bizzat istediğini kaydeden Özcan, şunları söyledi: “Bu TOKİ Konutları’nın daha kanalizasyon sorunu öylece duruyor. Bu konuda müteahhit belediyemize gelip herhangi bir müracaatta bulunmadı. Bunun yanı sıra bu konutlarla ilgili olarak önümüzdeki günlerde ciddi bir ortak aidat sorunu ortaya çıkacak. Bunların dışında da daha başka bazı sorunlar var.”