Dün saat 14.00 sıralarında Atatürk Parkı’nda basın mensupları ile bir araya gelen Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan gündemine ilişkin değerlendirme ve açıklamalarda bulundu.

 İlk olarak son günlerde büyük bir artış gösterdiği hissedilen hava kirliliği konusunda konuşan Özcan,Trakya kömürünü kullandığımız sürece bu kirliliği çekeceğiz.  İnşallah 2017’nin sonunda da doğal gazla ısınmaya başladığımızda çevre kirliliği bitmiş olacak. Vatandaşlarımıza ve kalorifer ateşçilerimize teşekkür ederim. İlk uygulama olmasına rağmen curufların çuvalla çıkarılması olayına ciddi şekilde riayet ediyorlar. Apartman yöneticilerimiz ve kalorifer ateşçilerimize basının huzurunda teşekkürlerimi iletiyorum. Bundan sonra hava kirliliği açısından değil de yeni çöp sistemine geçeceğiz, burada da bu külün olmaması lazım. Bu külleri de başka yerlerde değerlendirmemiz gerekiyor. Biliyorsunuz eski çöplüğün rehabilitasyonunu yapıyoruz yakında da yeni çöplüğümüzü kullanmaya başlayacağız.” dedi.

Başkan Özcan, konuşmasının devamında Keşan gündemine ilişkin şu değerlendirme ve açıklamalarda bulundu:

BELEDİYE, YENİ BİNASINA ÖNÜMÜZDEKİ BAHARDA TAŞINACAK

Pazaryeri projemizde Kültür Merkezi’nin son iki katını öğrenci yurdu yapmak gibi kafamızda bir düşünce var. Bu konuda mevzuatları araştırıyoruz. Burada öğrenci misafirhanesi şeklinde bir düşüncemiz var. Pazaryeri projemizin altında aşağı yukarı 4 bin metrekareye yakın bir sığınak da bulunuyor. Pazaryeri projemiz bitmeye yakın. 1 Ocak’ta süresi doluyor. Belediyenin yeni binaya taşınması bahar başlarından önce olmaz. Kış ortasında taşımak istemiyorum.

ASFALT ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Asfaltlama ile ilgili çalışmalarımız sürüyor ama her tarafa yetişemiyoruz. Gençlik Merkezinin orasını da asfaltlayacağız. Havalar elverdiği müddetçe Kasım sonuna kadar asfalt yapımına devam edeceğiz.

ATIK SU ARITMA PROJESİ’NDE 1.5 YILLIK BİR GECİKME OLDU

Atık Su Arıtma tesisleri inşaatında 3 aydan bu yana meydana gelen sıkıntı henüz çözülmedi. Bugüne kadar DSİ’den bize ulaşan bir bilgi yok. Öğrendiğim kadarıyla tesisin etrafına drenaj hendeği kazıp korkulukların mesafeleri kadar giderini vermeyi düşünüyorlarmış. Ne zaman başlayacaklarına dair bize bir bilgi ulaşmadı. Şunu açıkça söyleyeyim bu çok ciddi bir konu. 17 -18 milyon TL’lik bir yatırım. İnşallah bir çözümünü bulurlar. Çok zaman kaybettik. En geç Şubat Mart aylarında çalıştırmamız gerekiyordu.  Bitiş süresi 2014 yılının Aralık ayı idi. 2015’in sonuna geldik, tam 1.5 yıllık bir gecikme. Kimse istemez böyle bir şey olsun ama bir teknik hata bu, Mühendislik okuyanlara tam kötü bir ders.”