Belediye Başkanı Mehmet Özcan,  dün makamında kabul ettiği gazetecilere Keşan’ın gündeminde olan konular ve belediyenin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İlk olarak bir süredir kamuoyunda çok tartışılan Keşan’daki kavşakların sinyalizasyon sistemleri hakkında konuşan Özcan, “Karayollarının gönderdiği bakım protokolünü imzalayıp geçen Pazartesi günü gönderdim.  Yalnız protokolü imzalamadan önce 4. Maddenin 3. bendinde bir değişiklik yaptık. Bu bendde kavşaklarda bulunan sinyalizasyon sistemlerinde meydana gelen arızalar sırasında meydana gelecek olan kazalarda belediyemiz sorumlu tutuluyordu.  Yol Karayollarının, biz niye sorumlu olalım.” dedi.

HERHANGİ BİR KANUNİ MECBURİYET YOK

Karayollarının Keşan’ın kavşaklarında bulunan sinyalizasyon sistemlerinin tamamını çalışır bir şekilde teslim edeceğini ve protokolün ondan sonra işlemeye başlayacağını da ifade eden Özcan, “Biz bundan sonra bozulacak olan sinyalizasyon sistemlerindeki arızaları kendi teknik personelimiz ile yapacağız. Bozulan lambaları değiştireceğiz, gerekli olacak bakımları yapacağız. Şu an için kavşaklarda bulunan sinyalizasyonların çalışıp çalışmadığını bilmiyorum. Bizim yaptığımız bakım sözleşmesi. Aslında bunu yapmamız için herhangi bir kanuni mecburiyet de yok. Bunu araştırdık, sorduk böyle bir yükümlük yok. Temayüller gereği yerel yönetimlerin böyle aldıkları söylendi. Bizde bu protokolü imzaladık” diye konuştu.

SİLİNDİRLER BOZULDU ASFALT ÇALIŞMALARI DURDU

Başkan Özcan, açıklamasının devamında Yeni Pazaryeri Projesi inşaatının Demirciler Caddesi’ne bakan kısmında kalan işyerlerinin geçen Pazar günü yıkıldığını ve böylece caddenin gayet güzel bir hale geldiğini ifade ederek, burada gerekli olan dolgu çalışmasının da bir an önce yapılmaya başlanacağını bildirdi.  Özcan, ayrıca Yekta Baydar İlköğretim Okulu civarında devam eden asfalt çalışmalarının silindirlerin arızalanması nedeniyle kısa bir süre aksadığını, Keşan Belediyesi’ne ait olan mezbaha işletmesinin Keşan Ticaret Borsası’na 2 yıl süre ile kiralanması için yarın (bugün) yeni bir sözleşme imzalayacaklarını ve son olarak da yapmayı düşündükleri yeni köpek bakım evi için bulundukları yer talebinin kabul edildiğini ve bu yöndeki çalışmaları önümüzdeki günlerde hızlandıracaklarını da bildirdi.