Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün makamında kabul ettiği gazetecilere Keşan gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Pazartesi sabahından itibaren İnönü Caddesi’nde yoğunlaşan Yağmur Suyu Projesi kazı çalışmalarının bugün tamamlanacağını belirten Özcan, 30 Ağustos Zafer Bayramı’na kadar bu caddenin asfaltlanacağını da bildirdi.

 Geçtiğimiz Salı günü Edirne’ye gittiğini ve 1 Eylül’de İbrice Limanı’nda düzenlenecek programın davetiyelerini başta Vali Dursun Ali Şahin olmak üzere bazı kurum amirlerine dağıttığını, daha sonra beraberindeki CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli ile birlikte 6 Eylül’de yapılacak Kurultay ile ilgili görüşmelerde bulunmak üzere CHP Edirne İl Başkanlığı’nı ziyaret ettiklerini belirten Özcan, saat 15.00’te de Tekirdağ’da yapılan Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği Encümen toplantısına katıldığını bildirdi.

ENCÜMEN TOPLANTISINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAĞIZ

Edirne İl Genel Meclisi Encümen Toplantısı’nın önümüzdeki hafta Keşan’da yapılacağını ve bu toplantıların Keşan Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirileceğini de bildiren Özcan, “Bu toplantılara katılacak il genel meclisi üyelerini iki gün biz belediye olarak ağırlayacağız. Geri kalan 2 günün bir gününde ise Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ve Keşan Ticaret Borsası ev sahibi olacak. İl Genel Meclisi Keşan’ın köyleri adına Katı Atık Birliği’ne üye olmayı görüşecek. Meclis toplantısında bana da bu konuda söz verilecek. Bu konuda gerekli bilgilendirmeyi yapacağım” diye konuştu.

SALI GÜNÜ GELECEKTİ HALA GELMEDİ

Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran Özcan, Çok Amaçlı Pazaryeri İnşaatı müteahhitinin bir çalışma programı sunduğunu ve geçen Salı günü geleceğini bildirdiğini belirterek, şöyle konuştu: “Ancak şu ana kadar ne gelen var ne giden. Son gün gönderdikleri cavapta demişler. Geçen Salı günü gelip iş başı yapacaklardı bekliyorum. Şu an için gelen giden yok. Eğer işe başlamazlarsa gerekli yasal işlemi başlatacağım. Bu devlet işi, para burada iş burada. İşini yapacak parasını alacak. Bizim idaremiz açısından pazaryeri inşaatının süresinin uzatılmasıyla ilgili olarak her hangi bir şeyimiz söz konusu değil. Buna benzer bir durumu Atakent 2 Konutları’nıyaparken de yaşamıştık. Kayyum atanmış ve sorunu çözmüştük. Hafta sonuna kadar bekleyeceğiz. Gelmezse toplanıp karar vereceğiz.”

İNÖNÜ CADDESİ 30 AĞUSTOS’A KADAR ASFALTLANACAK

Pazartesi gününden itibaren İnönü Caddesi’nde yoğunlaşan Yağmur Suyu Projesi çalışmalarının en geç bugün tamamlanacağını da kaydeden Özcan, bu caddenin 30 Ağustos Zafer Bayramı’na kadar asfaltlanacağını da bildirdi. Son olarak Yukarı Zaferiye Mahallesi halkının Yağmur Suyu Proje’nin mahallenin üst kısımlarına kadar uzatılması yönünde imza toplamalarına değinen Özcan, bu işin böyle olmayacağını ve bir bildikleri olduğu için o bölgelerde kazı çalışması yapmadıklarını da belirterek, şöyle konuştu: “O yol çok dar ve altında başka altyapılar var. Ama BİZ başka bir formül bulduk. Biz o kesimi direk olarak kanal döşeme yoluyla değil, başka bir yolla yapacağız. Bu konuda gerekli olan çalışmalar yapıldı. Bir şeyden haberi olmayanlar çıkıp açıklama yapıyorlar. Mühendislerle bu bölgeyi nasıl geçeceğimizi ele aldık ve yolun yanlarına ızgaralar koymaya karar verdik. Toplanacak yağmur suyunu bu ızgaralar sayesinde toplamaya karar verdik. Ayrıca bu ızgaraların karşısına aykırı logarlar yapacağız. Şimdi çarşı merkezi ve etrafı toparlanınca çalışmalar Rasim Ergene Caddesi’nde başlayacak. Çalışmaların sıkıntısını birkaç gün çekeceğiz ama ilerde çok rahat edeceğiz. Bir sezonluk bu işin zahmetine hep birlikte katlanacağız. Yollarımızın asfalt işlerini de kısa süre içinde gerçekleştireceğiz. Bu konuda müteahit ile görüştük. İnönü Caddesi’nin asfalt işini 30 Ağustos’a kadar bitireceğim.”