Özcan, yapımı devam eden ve bitme aşamasında olan projelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, 12-13 Mart 2016 tarihlerinde Seferihisar’da katıldığı Sosyal Demokrat Belediyeler Birliği Toplantısı’nı değerlendirirken, gündeme dair de açıklamalarda bulundu. Katıldığı toplantıda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nda bulunduğunu belirten Özcan, “Katıldığımız toplantıda tanışma ve bilgi alışverişinde bulunduk. Toplantı verimli geçti. Her siyasi partinin kendi camiasıyla birlikte olmasında fayda var.” dedi.

YARIN AÇILIŞIMIZ OLACAK

Yarın “Katı atık bertaraf ve düzenli depolama sahası”  tesisinin açılışını yapacaklarını ifade eden Özcan, “Tesisimiz bitti ve bakanlıktan izin ve onay belgesi geldi. Keşan, İpsala, Enez bölgesinin katı atıkları bundan sonra burada işlenecek. İlk olarak düzenli depolama şeklinde başlayacağız. Daha sonra kompozit tesisleri devreye girecek. Bakanlık ile ilişkilerimiz sürüyor. Buraya yaklaşık 3-4 milyon TL’lik daha yatırım yapacağız. Ön ayrıştırma tesisleri kuracağız. Açılışta bunlarla ilgili ayrıntılı bilgi vereceğiz. 5’er yıllık hedefleri olan bir proje. Böyle bir projeyi Edirne’de ilk olarak biz yapıyoruz. Bununla bağlı olarak artık eski çöplüğe çöp dökülmeyecek. Onun rehabilitasyonu da devam ediyor. Ağustos ayında o da bitecek.” şeklinde konuştu.

KEŞAN BELEDİYESİ’NE ÜÇ YÜZ KÜSÜR MAL KAZANDIRACAĞIZ

Çok Amaçlı Pazar Yeri Kompleksi’nin de yakın bir tarihte faaliyete geçeceğini ifade eden Özcan, “Pazartesi günü itibariyle tapu dairesinde bağımsız birimlerin hepsinin yönetim planını imzaladım. Sonrasında dükkânları kiralama ihalelerine başlayacağız. Önümüzdeki hafta bu hazırlıklar yapılır. Teknik alt yapıyla ilgili her şey hazırlanmış. Bağımsız bölümlere numara verilip tapuya kayıtları yapılacak. Dükkân ve ofis olarak Keşan Belediyesi’ne üç yüz küsür mal kazandıracağız. Bu kadar iş yerini belediyesine kim kazandırmış ?” şeklinde konuştu.

SÜRE UZATIMI VERECEK DURUMUMUZ YOK

Keşan Belediyesi’nin yeni yerine taşınma işini de Nisan sonu Mayıs başında gerçekleştirmek istediklerini aktaran başkan Özcan, “Bu ay sonu itibariyle müteahhidin süresi doluyor. Bundan sonraki her gün için ceza yiyecek. Süre uzatımı verecek durumumuz yok.” dedi.

PROJENİN MİMARINI DEĞİŞTİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ

Cumhuriyet Meydanı Projesi’yle ilgili bir takım aksaklıklar olduğunu kaydeden Özcan, projenin mimarını değiştirmeyi düşündüklerini de ifade etti. Pazaryerinin projesini çizen firma ile görüştüklerini söyleyen Mehmet Özcan, “Bir aksilik olmazsa bu hafta içi burada olacaklar. Proje ihale sözleşmesi imzalayacağız. Yeni terminal projesinin çalışmaları sürüyor. İlk önce bu projenin yapımına başlayacağız.” diyerek, Yayla Sahili’nde konut bağlantı çalışmalarının da devam ettiğini aktaran Özcan açıklamasını şöyle bitirdi: “Yaz gelmeden konut bağlantılarını bitirmeye çalışıyoruz. Oradaki arıtma tesisimiz şu an çalışır vaziyette. Yayla Sahili’nin kıyısında bulunan evlerin durumu çok kötü. Bunu defalarca dile getirdik. Bu durumu engellemek için moloz kayalar koyabiliriz. Çevre müdürlüğümüz ile bu konuyu görüşeceğim”