Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Ticaret Borsası’nın İstasyon Mahallesi’ndeki arazisinde belediyeye kalan kısımda, borsanın yapacağı projeden ayrı bir iş yapmayı düşünmediklerini söyledi.

BAKALIM BORSA NE YAPACAK?

   

Önümüzdeki süreçte bir şekilde değerlendirilecek olan borsaya ait olan arazide Keşan Belediyesi’ne 10 dönümlük bir alan kaldığını ifade eden Özcan, bu konuda şunları söyledi: “Arazinin nasıl değerlendireceği konusu, borsanın yapacaklarına göre belirlenecek. Belediye olarak onlardan ayrı bir şey yapacak değiliz. Orada %10’a tekabül eden bir hakkımız var. Borsamızın yapacağı proje ile ilgili başından beri buradaki potansiyellerle orada bir şey yapalım istiyoruz. Gidişat da buna benziyor. Orası Dörtyol Kavşağında ve Keşan’ın birçok ticari işini, ihtiyacını karşılayacak olan bir bölge. Bu nedenle Keşan’ın potansiyelleri ile değerlendirilmesini arzu ediyoruz. Şu andaki niyet de sanıyorum bu şekilde. Önce yeri dışarıdan birine değil de kendi ortaklarının mülkiyetine geçirerek ortaklık oluşumuna gitmek ve öyle değerlendirmek.”  

“Böyle bir ortaklık olması durumunda, Keşan Belediyesi bu oluşumun içerisinde yer alır mı?” sorusuna da cevap veren Özcan, “Tabii ki, araziyi bütün olarak düşünürsek bunun olması gayet normal bir şey” dedi.

DÜZ ARA KAZAN KONTROLLERİ YAPACAĞIZ

“Kalorifer sistemlerinin denetlenmesi konusunda yetki aldınız. Bu konuda yaşanan bir gelişme var mı?” sorusuna Özcan, “Bu konuda çevre birimimiz sorumlu. İnversiyon ile ilgili uyarı sistemi kuracağız. Yani yüksek basıncın olduğu dönemlerde sobaları yakmayın uyarısında bulunacağız. Düz ara kazan kontrollerini yaptıracağız. Kurala uymayanlara ikazlarda bulunacağız.