Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan dün Çamlıkent yakınlarında Haldun Taner Parkı'nın olduğu bölgeye yapmayı planladıkları Çamlıpark Alışveriş Merkezi (AVM)’nin yeri konusundaki yanlış anlaşılmalar üzerine açıklamada bulundu.

AVM YAPILACAK DİYE BEYANATTA BULUNMADIM

Özcan, Haldun Taner Parkı’nın içerisine bir AVM yapılmasının söz konusu olmadığını bildirdi. Konuyla ilgili olarak daha öncede basına açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Özcan, “Ben Haldun Taner Parkı’nın yerine AVM yapılacak diye beyanatta bulunmadım. Keşan’da yaşıyorsunuz. Bir park alanına işyeri yapmak için imar planlarında plan tadilatı yapılması gerek. Son 2-3 senedir aldığımız böyle bir karar var mı? Haldun Taner Parkı’nı yeşil alandan çıkararak konut veya ticari alana çevirdiğimiz bir kararımız var mı? Sanki parkı yıktık AVM yapıyoruz. Şehitlik Parkı’nı da yaparken ‘Akrabasına iş yeri yapıyor’ diye yaygara koparmışlardı. Biz çoban devleti değiliz.” dedi.

BİN 560 METREKARELİK KAPALI ALAN YAPMA HAKKIMIZ VAR

AVM’nin yapılacağı alanın Çamlıkent Camii arkasında Rasim Ergene İlkokulu’nun karşısındaki boşluk alan olduğunu ifade eden Özcan, şunları söyledi: “Haldun Taner Parkı 3 dönümlük bir alan. 92 yıllarında Çamlıkent Camii için yer ayrılmış ve parkın yanında kalan kısım da ticari alan diye geçiyor. Yaklaşık 4 bin 500 metrekare ticari alanımız var. Oraya bin 560 metrekarelik kapalı alan yapma hakkımız var. Belediyenin böyle bir mülkü varsa neden değerlendirmeyelim? Projelendirdik ve yanda Haldun Taner Parkı’nı proje ile bütün halde ayrı duracak şekilde modern bir hale getireceğiz. Burada parkı yıktık yerine AVM mi oldu? Kim uyduruyor bunları?”