Siğilli Köyü’nün Keşan’’a mahalle olarak bağlanıp bağlanmaması ile ilgili olarak alınan karar doğrultusunda dün köy ilkokulu binasında referandum yapıldı. Saat 09.00’da başlayan ve 17.00’de sona eren referandum sonucunda halkın köy olarak kalmayı tercih ettiği ortaya çıktı.

İKİ SANDIKTA YAPILAN OYLAMAYA 446 SEÇMEN KATILDI

170 hane bulunan ve 870 kişinin yaşadığı Siğilli köyünde dünkü referandumda 569 seçmenden 446’sı oy kullandı. 1001 ve 1002 No’lu olmak üzere iki sandıkta gerçekleştirilen oylama sonucunda halkın 256’sının hayır, 189’unun de evet oyu kullandığı ortaya çıktı. Bir oy da, zarfın içinden hem evet hem de hayır pusulası çıktığı için geçersiz sayıldı.

KAFALI:  GÖZÜMÜN İÇİNE BAKA BAKA BELEDİYE İSTEMİYORUM DİYENLER OLDU

Sonuçların açıklanmasından sonra görüşlerine başvurduğumuz Siğilli Köyü Muhtarı Ahmet Kafalı, halkın iradesine saygılı olduğunu belirterek, alınan kararın hayırlı uğurlu olmasını temenni etti. Köyde hayır oylarının fazla çıkmasında kabahati biraz da kendinde bulduğunu söyleyen Kafalı, şöyle konuştu: “Benden kaynaklanıyor. Başta su parası olmak kaydıyla, bugüne kadar köylüyü çok kolladım. çıkmasının sebeplerinin başında bu geliyor. Köylü biraz da korktu. Belediye olursa hayvanlarını rahat gezdiremeyeceğini ve otlatamayacağını söylüyor. Su parası veremeyen kişiler, ödeme yapmaması durumunda suyunun kesileceğini düşünüyor. Çünkü köydeki bazı fakir insanları idare ediyorum. Verenden aldım vermeyenden almadım. O insanlar bugün oy kullanırken gözümün içine baka baka dedi. Önemli olan sonuçtur. Çıkan ler bir işe yaramıyor, artık.  Köyde verene de diyene de hiç kimse, kimseye tepki göstermez. Demokratik bir şekilde referandum geçiren ve oy kullanan köylülerime teşekkür ediyorum.” 

ÖZCAN: BU, VATANDAŞIN ÖZGÜR KARARI

Siğilli’deki referandum sonuçlarının belli olmasının ardından telefonla görüşlerine başvurduğumuz Belediye Başkanı Mehmet Özcan, kısa bir değerlendirme yaparak, “Bu vatandaşımızın kendi özgür kararıdır. Kararın hayırlı olmasını diliyorum.  dedi.

KOYUNCU: KEŞKE BELDELERİN KAPATILMASI DA HALKA SORULSAYDI

Bu arada CHP Keşan İlçe Başkanı Vedat Koyuncu da dün saat 12.30 sıralarında Siğilli Köyü’ne gelerek referandumun yapıldığı köy okuluna kısa bir ziyaret gerçekleştirdi. Bu sırada basına açıklamada bulunan Koyuncu,  halkın iradesinin her şeyin üzerinde olduğunu belirterek, referandumun Siğilli halkı için hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu ve “Siğilli Keşan’ın zaten bir mahallesi gibi. Sadece 3 km. uzaklıkta olan bir köyümüz. Belediyeye bağlandığı takdirde büyük bir belediye olan Keşan Belediyesi’nin hizmetleri mutlaka olacaktır. Ama bunun aksi olursa buna da saygı göstereceğiz” dedi. Koyuncu, sözlerini 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerin ardından Keşan’da kapatılacak olan beldelere getirerek, “Keşke beldelerin kapatılması esnasında da referandum olsaydı. Tayyip Erdoğan’ın iki dudağının arasında olmasaydı ve belde halklarına da sorulsaydı ve kapanmayı isteyip istemediklerini beyan etselerdi.  O dönemde gayrıresmi referandumlar yaptık ve vatandaşlar belde belediyelerinin kapatılmamasını istedi. Ancak AKP iktidarı her konuda olduğu gibi halkın isteklerine kulak tıkamıştır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak halkın fikirlerine her zaman değer veriyoruz. Onların alacağı kararların arkasındayız.” dedi.

ÖZCAN VE KAFALI,

MAHALLE OLMASI

YÖNÜNDE GÖRÜŞ

AÇIKLAMIŞTI

Bilindiği gibi, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve Siğilli Köyü Muhtarı Ahmet Kafalı, köyün Keşan’ın mahallesi olmasının yararlı olacağı yönünde görüş açıklayarak, “Halkın vereceği karara saygılıyız” demişlerdi.