Şu an şehir içinde bulunan yollarda kış şartları nedeniyle birçok çukur oluştuğunu belirten Özcan, “En kısa süre içinde şehir içerisindeki yolların onarımını tamlayacağız. Gerekli tüm malzememiz hazır ancak yağışlardan dolayı malzemeyi bir türlü yollara atamadık. Bugün havanın güzel olması ile birlikte yolların onarımına başlandı. Bu yolların yapımı için de yeni özel bir malzeme getirttik. Bu malzeme çok sağlam ve kış şartlarından kolay etkilenmeyen bir malzemedir” diye konuştu.

 

YAN YOL BİZİM SORUMLULUĞUMUZDA DEĞİL

 

Basın mensuplarının Keşan Efes Karayolu’nun yan bölümünde kalan tali yolun çok bozuk olması nedeniyle bazı araçların buradan geçiş yapamadığını hatırlatması üzerine ise Özcan, “Bu yol Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda olan bir yoldur. Ancak Dörtyol Kavşağı’ndan Gelibolu’ya kadar yolun yapımını MAKYOL isimli firma aldı. Bu nedenle bu güzergâhta bir takım çalışmalar yapılıyor. Efes Yolu’nun üst kısmında kalan tali yol için biz daha önce Karayolları ile bir sözleşme yaparak burasının yeşil yol yapılması için izin aldık ve yolu biz yaptık. Ancak yolun alt tarafı için yetkili Karayolları’dır. Karayolları da yeni yol çalışmaları yaparken muhtemelen ihaleyi alan firmaya bu yolu yaptıracaktır. Karayolları yol çalışmalarında Gelibolu’ya kadar ilerlemiş ve tamamlanmak üzere. Şimdi de bu yaz tahminime göre İzzetiye Köyü Kavşağı’ndan Keşan istikametinde kalan yollarda çalışma yapacaklar” dedi.

İHTİYAÇ OLURSA OKUL BAHÇESİNİ KULLANIRIZ

 

Açıklamasının sonunda Ak Parti Keşan İlçe Başkanı Hakan Çevikel’in İnönü İlkokulu bahçesine pazar kurulması için gerekli iznin geldiği yönündeki açıklamaları hakkında da konuşan Özcan, şunları söyledi: “Dün Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü beni arayarak Valilik tarafından onayın geldiğini bildirdi. Ben Valiliğimize de teşekkür ederim. Şu an için yeni pazar yeri düzenini kurduk. İhtiyaç olursa okul bahçesini de kullanırız. Ancak bu okul bahçesi bize 10 gün önce gerekliydi. Biz alternatif olan yerlerimize çalışmalarımızı yaptık ve geçtiğimiz hafta pazarımızı kurduk. Şu an için okul bahçesine ihtiyacımız yok. Fakat ilerleyen süreçte gelen talepler doğrultusunda okul bahçesini de değerlendirebiliriz.”