Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, dün, AVM projelerinin iç dizaynı hakkında önemli projelere imza atan Mimar Mehmet Şenol ile Trakya’nın örnek projesi olarak değerlendirilen Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’nde yer alacak belediye hizmet binasının iç mekân düzenlemesi hakkında yerinde incelemelerde bulundu.

Başkan Özcan, burada ayrıca 12 Mayıs 2015 günlü yerel gazetelerde AKP 1. Sıra Milletvekili Adayı Şemsettin Emir’in, pazaryeri inşaatını AKP’nin yaptığına ilişkin iddialarına sert cevap verdi.

Saat 12.00 sıralarında başlayan yerinde incelemelere Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan da katıldı.

Basın mensuplarına iç mekan düzenlemesi hakkında bilgi veren Başkan Özcan, “Gelen mimar arkadaşımızın iç mimari konusunda çok büyük deneyimleri var. İstedik ki belediye hizmet binası biterken iç dekorasyona da bir uzmanın eli değsin. O kadar büyük bir projenin görselliğinin de güzel olmasını istiyoruz. Şimdi saha çalışması yapıyoruz. Ayrıca projede yer alacak iş kollarının da yerleşimi konusunda kendisinden destek alacağız.” dedi.

Özcan, daha sonra AK Parti Milletvekili Adayı Şemsettin Emir’in pazaryeri inşaatını AK Parti’nin yaptığına ilişkin iddialarına sert bir şekilde cevap verdi.

Özcan, konuyla ilgili şunları söyledi: “Bu adam ya şaşırmış ya da kendi partilileri konuyla ilgili doğru bilgi vermiyor. Türkçe konuşuyorum; burayı Keşan Belediyesi olarak biz yapıyoruz. Projeyi çizdiren biziz. İller Bankası da kimsenin babasının malı değil. Bunu da ilk kez açıklıyorum kredi çıkması konusunda bakan 4 ay boyunca dosyamızı sümen altında tuttu. Sağ olsun CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’ın desteğiyle 30 milyonluk kredi çıktı. Bunların ayaklarının altından bir şeyler kayıyor, gidecekler, her şeye çamur atıyorlar. Muhtarlara ‘Bana oy verirseniz hizmet gelir.’ tehdidi dönemi artık bitti. Ne demek burayı o yapıyormuş, neresinde imzası var! Ben devletime borçlandım, şu anda onlar devleti yöneten iktidar olabilir. Ben Yunanistan’dan gelmedim. Bu projeyi biz yapıyoruz ve Trakya’da örneği yok. Bununla da gurur duyuyoruz. Kimseye pazaryeri için laf ettirmem. Burada 7-8 yıllık çok ciddi emeğimiz var. Kredinin parasını da Keşan Belediyesi olarak biz ödeyeceğiz. Ayrıca projemiz kendi kendini ödeyecek bir proje. Bu proje batıyor beyefendilere! Niye kıskanıyorsunuz? Arkadaşımız daha yeni, doğru bilgisi yok konu hakkında. Ancak böyle abuk sabuk, asılsız iddialara da pabuç bırakmam. Yollarımızı eleştirmişler, onlar önce kendi belediyelerinin yapmadığı yollara baksınlar. İpsala ve daha önce onlarda olan Malkara ne halde gidip görsünler. Vatandaş oy verdi onlara hani hizmet gitti mi onlara! Keşan olarak altyapıdan çıktık ve yollarımızı belirlenen program dâhilinde yapıyoruz. Onlar 5 yıldan bu yana Tekirdağ-Keşan arasını bitiremediler. Bunca yıldan bu yana hangi köy yolunu yaptılar! Ecevit döneminden kalan sathi kaplamalar duruyor, onlar da artık delik deşik olmuş. Ayrıca kredi çekip borçlandığımız banka aynı zamanda ortağı olduğumuz bir banka. İller Bankası Atatürk döneminde kurulmuştur. Biz de bu bankaya her yıl ortaklık payı olarak 400 bin TL veriyoruz. Bu banka kimsenin babasının malı değil. Utanmadan pazaryerini kendilerinin yaptığını söylüyorlar. El insaf yahu! İnsanın azıcık yüzü kızarır. Ama hepsinin hesabı sorulacak.”