BÜLENT SAYLAM

Mevcut projelerin devam ettiğini söyleyen Özcan, 25 Şubat 2019 tarihinde Vali Ekrem Canalp’ı ziyaret ettiğini Uçak Batığı projesi hakkında bilgi verdiğini kaydetti. Başkan Özcan, Erikli’de yapılması planlanan yeni arıtma ve Mecidiye Göleti’nden getirilecek içme suyu projesi hakkında da konuştu. Özcan, huzurevinin de devlet eliyle yapılması gerektiğini savundu ve pazaryeri ile ilgili eleştirilere de cevap verdi.

“AİRBUS A 330 UÇAĞININ PARÇALARI İBRİCE LİMANINA KONULACAK”

Uçak batığı projesinde sona gelindiğini söyleyen Özcan, “Pazartesi günü valiye gittim. Uçak batığının artık son aşamalarına geldik. Hedefimiz ramazan bayramını takip eden son hafta sonu. Haziranın başlarında, yoğunluğun olduğu dönemde. İlk aşamada Erikli’deki su sporları merkezinin önünde parçalara ayrılmış olan uçak getirilip orada tekrardan montajı yapılacak oraya düşünüldü. Ama teknik heyet geldi. Kumsal olduğu için zemin hem yumuşak olduğundan büyük çaplı işler çalışılacağı için başka alternatif yer buldular. İbrice limanının oradan gömmüşler. Tabi limana da hesapsız plan yapıp malzemeleri koyamazsınız. Yetkili yerlerden izin almanız gerekir. Vali beye gittim onun için izin talebimizi ilettim. Biraz bölgedeki konularla ilgili görüştük. Vali bey sıcak baktı konuya. Sözlü olarak tamam dedi, yazılı iznini bekliyoruz. Gelen Airbus A 330 Uçağının parçaları İbrice Limanına konulacak. Orada parçalar bütünleştirilecek.” İfadelerini kullandı.

“ATIK SU ARITMA TESİSLERİ ŞU ANDA TIKIR TIKIR ÇALIŞIYOR”

Erikli’deki su ve kanalizasyon sisteminin Erikli kooperatifinin malı olduğunu hatırlatan Özcan, “2018’in Haziran başlarında kooperatifin malı olan arıtma tesislerine göle deşarj edimi sona erdi. Daha izin almaları mümkün değil. Biz yeni bir arıtma tesisini yapılacak yeni yer aramalarına girmiştik. Erikli’den çıkıp Mecidiye sahiline doğru giderken köprüyü geçip bir viraj var. Virajın hemen karşısında mera vasfında olan maliye hazinesine ait bir arazi parçası var. 8 dönüm yer talep ettik. Uzun görüşmeler sonunda il tarım müdürlüğünün defterdarlıktan onayı çıktı. Şu anda sadece 13 bin TL bir otlakıye bedeli ödeyeceğiz. Onu birkaç gün içerisinde yatıracağız sonra tapu devir aşamasında tapuyu alacağız. Projesi hazır. Yaklaşık 12 milyon TL tutarında. Atık su arıtma tesislerini DSİ 1 yıl çalıştırıp bize teslim etti. Biz teslimini aldık. İşletme ihalesi yapmıştık. Atık su arıtma tesisleri şu anda tıkır tıkır çalışıyor. Erikli içme suyu tesislerinin, mecidiye göletinin 2008’lerde falan gövde yükseltme çalışmaları bitti. Kapasite 2 katına çıktı. Oradan yaklaşık 2 veya 3 milyon litre kadar su alacağız. 2016’da DSİ ile protokol imzaladık. Önce proje ihalesi yaptılar. Proje ihalesi bitti 2017 sonlarında. Her şey düzgün gitseydi muhtemelen 2019’un yaz başlarında ya da yaz sonlarına doğru içme suyu bağlanmış olacaktı. Ama maalesef bir şeyler ters gitti.” dedi.

“BEN ELİMİ AYAĞIMI ÇEKMEDİM, PROJELERİ TAKİP EDİYORUM”

Keşan’a kurulacak hayvan barınağı hakkında bilgilendirmede bulunan Özcan, Orman Bakanlığı’ndan 72 dönümlük bir alanı hayvan barınağı yapmak üzere tahsisini aldık. Milli Parklar Genel Müdürlüğü bu tür projelere, yüzde 50 hibe desteği veriyor. Bu çerçevede; Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile protokol yapıldı ve hibe desteğinin yüzde 10’unu aldık. Ancak, geri kalan yüzde 40’lık hibeyi alamadık. Eğer gerekli hibe alınmış olsaydı, proje kasım ayında bitecekti. Kriz yaşanması nedeniyle, maliyet fiyatları değişti. Seçim öncesi kredi kullanmak istemedim. Devlet sözünde durmadı ama kabak yine bizim başımıza patladı. Güya 5 Mart’ta hibenin geri kalanın verileceği dile getirildi. Biz, konuyu sayın milletvekili Fatma Aksal’a da söyledik ama herhangi bir gelişme olmadı. Ben bu projeyi kendi evime yapmıyorum, Keşan’a yapıyorum. Bunlar takip edilecek olan işler. Ben elimi ayağımı çekmedim, projeleri takip ediyorum.” dedi.

“HUZUREVİNİ YAPACAK MERCİ; AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI’DIR”

Huzurevi hakkında da, konuşan Mehmet Özcan şunları söyledi: “Bazı arkadaşlarımız, huzurevi konusunda konuşuyor. Mevcut binadan bozma derme çatma bir yapıyla yeni proje olmaz. Projenin sıfırdan başlaması gerekiyor. Yeni imar planlarında, huzurevi ve yaşam destek ünitesini birlikte hazırladık. İlçemizde, zihinsel ve bedensel bir çok insanımız bulunuyor. Yakınlarını kaybettiklerinde ya da bu insanlar 35-40 yaşına geldiğinde kim bakacak? Bundan ötürü de, yaşam destek ünitesinin de yapılması gerekiyor. Keşan Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Emine Sönmez bu konuda çok mücadele etti. Huzurevini yapacak merci; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’dır. Bizim çapta bir belediye huzurevini çalıştıramaz. Huzurevi ve yaşam destek ünitesi için doktor, fizyoterapist, psikolog ve birçok personel çalıştırmak gerekiyor. Bu kolay bir iş değildir.”

“AÇILIR-KAPANIR BİR SİSTEM KAFAMDA VAR”

Bazı belediye başkan adaylarının pazaryeri hakkında eleştirileri hakkında, değerlendirmelerde bulunan Özcan, “Pazaryerinin eski halini herkes biliyor. Kötü durumdaydı. İnsanlara hak veriyorum, bir şey yapılıyorsa, daha çok şey istenir. Buranın üzerini kapatmak için proje vardı ama abuk sabuk bir sistem olduğu için iptal ettim. Ben şu meydanı öldürmek istemiyorum. Üzeri kapatılacak ama kafamda, açılır-kapanır bir sistem var. Bu projenin maliyeti de, 8 milyon TL’dir. Bu krizde nereden para bulunacak ki? İhtiyaç halinde üzeri kapanacak, diğer günler üzeri açık kalsın. Maliyeti yüksek olması nedeniyle, bu projeyi yapamadım. Meydan yeri projesini, krize girilmesi nedeniyle iptal ettik. O dönemde ihale yaptığımızda dolar kuru 3,5 TL’ydi ama 6,5 TL’ye yükseldi. Siyaseten bazı kişiler öne geçmek için eleştiriyorlar. Gerek bizim gerekse AKP’nin adayı olsun bazı projeleri var ama ayranı yok içmeye misali bir durumdalar.” dedi.

“SADECE MAKYAJ İŞİ KALDI”

Mehmet Özcan sözlerini şöyle tamamladı: “Ben, 13 yıl boyunca yer altında debelendim. Yerin altında bir borumuz yoktu. Festival zamanı, kanalizasyona kireç dökülürdü kokmaması için. Şimdi bu sorunlar yok. Bundan sonraki süreçte, sadece makyaj işi kaldı. Bunlar da olacaktır.”