Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Uğur Taşkan’ın yerel basına yaptığı açıklamada “Mehmet Özcan’ın bulvar sözünü tutmasını bekliyoruz” şeklindeki açıklamasına geçen Cumartesi günü cevap verdi. Özcan, açıklamasında, Dün Keşan’a gelip de Keşan’ı vizyonsuzluk ve bütünleşmemek ile suçlayan bir insanın bu beyanatlarını çok saçma buluyorum. Herkesin ağzından çıkanı kulağının duyması lazım biz orasını orada ki müdür bey için yapmadık” dedi.

KAÇ ESNAFIMIZI ZİYARET ETTİ?

Taşkan’ın “Yöneticilerimiz kendilerini geliştirip vizyon sahibi olursa Keşan gelişir ve bu gelişim her anlamda hepimize katkı sağlar.” veKamu kuruluşlarının yöneticilerinin üniversiteyle işbirliği içinde bulunması gerekir. Buna yerel yöneticiler de dahil. Halkın, okulun kuruluş aşamasında çeşitli yardımları olmuş ancak daha sonra kopukluk olduğu kanaatindeyim. Şahsen bütünleşme olmadığını düşünüyorum.” Şeklindeki sözlerini hatırlatan Özcan, Dün Keşan’a gelip de Keşan’ı vizyonsuzluk ve bütünleşmemek ile suçlayan bir insanın bu beyanatlarını çok saçma buluyorum. Bu güne kadar kendisi kaç tane esnafımızı, Keşanlıyı ziyaret etti. Okulun kuruluşunda görev alan İlknur Kumkale’nin çalmadığı kapı, ziyaret etmediği kişi kalmadı. Keşanlılar ona sırtını mı döndü? O okul nasıl meydana geldi?  Okulun geçmişini biliyor mu? Herkesin ağzından çıkanı kulağının duyması lazım. Biz orasını orada ki müdür bey için yapmadık.” dedi.

HERKESİN EMEĞİ VAR

Okulun çocuklar ve ülkenin geleceğini için yapıldığını ifade eden Mehmet Özcan, şunları söyledi: Her şeyin belirli bir bütçesi ve planı var. Peki, Keşan bütünleşmedi de yeni 7 bin metrekare olan Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu binasını kim yapıyor? Keşanlı işadamı Ahmet Yörük. Onu bu okulu yapması için şevklendiren kimdi? Keşanlılar. O vizyonsuzluk, Keşan bütünleşmemiş gibi sözleri söylemek, bu okul için geçmişte hizmeti geçenlere ve okulun ilk Müdürü İlknur Hanım’a büyük bir saygısızlıktır. Herkes okul için bir şeyler yaptı. Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nu yapan bölgenin iş adamı. Bu okul için çalışan dönemin milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri başta olmak üzere herkesin emeği var. Bu bir süreçtir. Trakya Üniversitesi kurulalı kaç yıl oldu? Hala yerleşti mi? Yerleşik bir üniversite olmak en az 50 yıl alır. dedim. Attıkları bir adım var mı? Kafamızın estiği yere bina yapıyoruz şuanda. Keşanlılar üniversite ile bütünlemiştir. Bu konuda kimsenin Keşanlılara laf etmesine müsaade etmem. Sayın Müdürümüz de bazı kurumları ziyaret etsin, iş adamlarımızın çayını kahvesini içsin.”

BULVAR DA YAPILACAK AMA…

Keşanlıların üniversite ile birleştiğini ve birçok örneğin açık açık ortada olduğunu da dile getiren Özcan, sözlerini şöyle tamamladı:  “Oradaki tüm eksiklikler tamamlanacak. Bulvar da yapılacak. Ancak o bölgede daha inşaat çalışmaları devam ediyor. Yolu nereden nereye getirdik, kanalizasyon, içme suyu var. Peki, Trakya Üniversitesi rektörlüğü buraya ne kadar bütçe ayırıyor? Onlar da bunun ayarını yapsınlar.”