Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün saat 13.00 sıralarında Belediye Meclisi üyeleri Erdoğan Gümülcineli, Yılmaz Karataşoğlu, Serdar Dinçer ve Belediye İmar ve Şehircilik Müdürü Sebahattin Eren ile birlikte “Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi” inşaatına gelerek incelemelerde bulundu ve müteahhit firma yetkililerinden bilgi aldı.

Alkan İnşaat Yetkilisi Orhan Alkan ve diğer inşaat firması yetkililerinden çalışmalarla ilgili son durum hakkında bilgiler alan Özcan ve beraberindekiler, yeni belediye hizmet binası, otoparklar, sığınak, sinema salonları, işyerleri, pazaryeri bölümletini gezerek yerinde inceledi.

alkan: projede % 60 seviyelerini geçtik

Yaklaşık 45 dakika kadar süren incelemenin ardından şantiye bürosuna geçildi. Burada ilk açıklamayı Orhan Alkan yaptı. Alkan, şu bilgileri verdi: “Keşan’da hızlı bir şekilde hayata geçen projemizin Trakya’da örneği yok. Türkiye’de de bu tip bir kompleks çok sınırlı sayıda. Bu nedenle başkanımızın Keşan’a çok güzel bir eser kazandırdığını düşünüyorum. Keşan halkının yapılan iş nedeniyle başkanımıza çok şey borçlu olduğunu da düşünüyorum. Önümüzde daha 1 yıllık çalışma süremiz daha var. Zor ve ağır bir zeminde çalışmalarımız sürüyor. Şu an projede %60’lar seviyesini geçtik. Hedefimiz yıl sonunda projeyi tamamlamak. Yeni belediye binasını da bir an önce Keşan Belediyesi’ne teslim etmek istiyoruz. Bu sayede onlar da içeride kendi çalışmalarını yapabilirler. 18 bin metrekarelik alanda 2 bin metrekarelik bir temel alanımız kaldı.”

ÖZCAN: KEŞAN’A ÖLMEZ BİR ESER BIRAKACAĞIZ

Belediye Başkanı Mehmet Özcan da konuşmasına inşaat çalışmalarına başlanmasının üzerinden neredeyse 1 yıl geçtiğine vurgu yaparak başladı. Özcan, şunları kaydetti: “1 yıllık çalışma programı sonrasında müteahhitlerimizin enerjik çalışmalarıyla %60’lık bir seviyeye ulaşıldı. Proje 700 iş gününde bitirilecek. Ancak firmamız bu süreden daha önce işi bitirme hedefinde. Yapılan proje gerçekten Keşan’ın gurur projesi. Bu projenin hazırlık çalışmalarına geçen dönem başladık. Ancak işin başlaması bu dönemde oldu. Bu projeye hem geçen dönem hem de bu dönemde emek veren kendi meclis üyelerim ile diğer meclis üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Keşan’a ölmez bir eser bırakacağız. Proje ortaya çıktıkça heyecanımız kat kat artıyor.

İDARE OLARAK ÇOK MEMNUNUZ

Tek arzumuz işin kazasız belasız sona ermesi. Esnafımızı iş yerlerine yerleştirip bu alanda ticari faaliyetin yapıldığını görmek istiyoruz. Projemizin Keşan’ın ticari hayatına çok ciddi katkıları olacak. Projemizde yok yok. Sığınağımız bile var. Toplamda 3200 metrekarelik sığınağımız var. Bu sığınak yapı mevzuatına göre büyük yapılarda olması gereken bir şey. Allah göstermesin ama biyolojik ya da nükleer saldırılar olabilir, savaş ya da depremler, seller olabilir. Belki bu sığınaklar atıl yapılar gibi gelebilir, 100 yılda bir lazım da olabilir ama lazım olduğunda da binlerce insanın hayatını kurtarır. Bizim işte tam da böyle bir alanımız var. İklimler her zaman böyle sürmeyebilir. Her zaman huzur içinde de yaşayamayabiliriz. Projemizin hızlı ilerlemesinden idare olarak çok memnunuz. İşyeri sahiplerinin ticari faaliyetlerinde memnun olduğunu görmek de umarım nasip olur.”

Mehmet Özcan konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Keşan’ın şehir içi trafik düzenlemesi ile ilgili yaşanan gelişmeler hakkında bilgi istenen Özcan, “Pazaryeri projesi ile şehir içi trafik düzenlemesi içiçe olan projeler. Trafikle ilgili projemizde, yeni pazaryerindeki otoparkın hizmete geçmesini bekliyoruz.” dedi.

ÖVGÜLER HALKIN TAKDİRİ

Mehmet Özcan’a daha sonra Malkara’da CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’ın da katıldığı toplantıda Keşan Belediyesi’nin hizmetlerinden övgü ile bahsedilmesi ve Faik Öztrak tarafından hizmet almak için illa iktidar partisinden yana olmamanın en büyük göstergesinin Keşan Belediyesi olduğu yönündeki değerlendirmesi soruldu. Özcan konu hakkında şunları ifade etti: “Bu övgüler halkın takdiri. Ama sadece Esnaf AVM projemiz bile Trakya’nın en büyük projesi. Ben Malkara’ya parti içi çalışmalarımızdan dolayı gittim. Malkara Belediye Başkan Adayımızın toplantısıydı bu çalışma. Keşan’da belediye genel iktidar partisinden değil. Ama yine de çok büyük hizmetler yapıyor. Bu anlamda Keşan çok güzel bir örnek. Tekirdağ ve Malkara’da AKP, ‘Bize oy verin size hizmet getirelim’ diyor. Keşan’da hizmet anlamında yapılanlar bu sözü tam manasıyla çürütüyor. 2004’te Tekirdağ Belediyesi onlardaydı, 2009’da tek bir eser bırakmadan çok yüklü bir borçla gittiler. Malkara Belediyesi de yıllardan beri hep iktidardan yana olan bir belediye. Malkaralılar AKP döneminde zaman kaybı yaşadıklarını aktardı. İktidarda da olunsa proje yapmadıktan sonra yukarıdan oluk oluk paranın akacağı bir devlet sistemi yok. Öyle bir devlet de yok. Proje yapıp çalışana, şehrinin sorunlarının çözümünü bilene yardım edilir.”

ÖNEMLİ OLAN BAŞKAN VE EKİBİNİN KORKMADAN ÇALIŞMASI

Belediyelerin kredibilitesi olduğuna işaret eden ve bu kredibilitenin yapılan işlerle doğru orantılı olduğunu aktaran Mehmet Özcan, şunları dile getirdi: “Kimse batak yere kredi de vermez borç para da vermez. Keşan Belediyesi’nin kredibilitesi çok yüksektir. İktidardan yana olunca hizmet geleceğini söylemek kolaycılıktır. Önemli olan belediye başkanlarının ekibi ve yönetimiyle korkmadan çalışmasıdır.”

HERŞEY KURALLARA GÖRE OLACAK

Mehmet Özcan, pazaryeri kompleksinin işletiminin nasıl olacağı yönündeki soruya da şu yanıtı verdi: “Belediyemiz de komplekste yer alacağı için site işletimi anlamında çok bir sorun olacağını sanmıyorum. Site yönetim planları oluşturulacak ve her şey kurallara göre olacak. Sitenin Meclis’ten geçecek Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi Yönetmeliği olacak. Komplekste kiracılar da belediye de söz sahibi olacak. Ancak bu konu bundan sonraki Meclis’in takdirine kalmış bir durum.”

CHP’nin Keşan Belediye Başkanı Adayı’nın 9 Şubat’ta açıklanacak olması ve sürenin azalması ile ilgili görüşü sorulan Özcan, “Bu konu CHP Genel Merkezi’nin takdiridir. Bu konuda lehime veya aleyhime yorumda bulunmak istemiyorum.” diye konuştu.