Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Mustafa Mercan’ın geçen Cumartesi günü yaptığı eleştirilere sert bir şekilde cevap verdi. Yasalar gereği belediyelerin kendi iç denetimlerinin olduğunu ve İç İşleri Bakanlığı tarafından denetlendiğini ifade eden Özcan: “Mustafa Efendi sordu diye hesap verecek değilim. Sanki kral. Hiç kimseden korkum yok. Hesap burada. Park yapmak belediyenin görevi. 1986 imar planlarında orası park. Olması gereken hale getirdik. O parkı çalıştıracağım. Siz de engel olun” dedi.

Başkan Mehmet Özcan’ın makamında saat 15.00 sıralarına başlayan basın toplantısına Belediye Meclis Üyesi Ercan Ersoylu da katıldı.

O PARKI ÇALIŞTIRACAĞIM, GELİN SİZ DE ENGEL OLUN

Yasalar gereği belediyelerin iş denetiminin bulunduğunu söyleyen Özcan, şunları söyledi: “Belediyeler kendi iç denetimleri ve İç İşleri Bakanlığı tarafından denetlenir. Ekstra hallerde de müfettiş gelir. Denetim komisyonu dediğimiz komisyon bu işe yapar. 1 yılın faaliyetlerini denetlerler. Biz dosyalarımız açtık. CHP’li ve AKP’li arkadaşlar birlikte çalıştı. Arkadaşlarımızın derdi; kafalarını bir yerlere takmışlar. Bu iki körün dolma yemesine benzer. 170 bin TL’ye ihale ettiğimiz park, devletin ihale kanunlarına göre 80 bin TL’ye gitmiş. Yok, işte ‘Kumpas’mış. Ben trilyonluk ihaleler yaptım. Kendileri iktidarda yediklerinin hesabını paşa paşa verecekler. O paşaların yerine geçip onlar hesap verecekler. ‘Bundan sonra düzen bu. Herkes böyle bilsin’ diye garip bir laf söylemiş. Sen bir partinin ilçe başkanısın ben ise seçilmiş biriyim. Sen denetim komisyonunda raporu imzalıyorsun sonra muhalefet yapacaksın. Burası dedikodu yeri değil. Eleştirini saygım var. Ama efevari alıştılar 13 senedir…  Çok korktum Mustafacığım. Mustafa Efendi sordu diye hesap verecek değilim. Sanki kral. Hiç kimseden korkum yok. Hesap burada. Park yapmak belediyenin görevi. 1986 imar planlarında orası park. Olması gereken hale getirdik. O parkı çalıştıracağım. Siz de engel olun. Vatandaşa hizmet ediyorum. Tolga Saltık’ın kendisini tatmin etmesine belediyeyi alet edemem. Seçim zamanı şimdi, bize saldıracaklar.  Seçimlerde hesaplaşacağım. Ben Keşan’da yerel idareyim. %52’nin oyu var üstümde ve 3 dönemdir anlımın akıyla seçim kazanıyorum.”

BEN ONLAR GİBİ ÇALMADIM

Her seçim öncesinde muhalefetin eleştirilerinin olabileceğini ancak bunun dozunun iyi ayarlanması gerektiğini ifade eden Özcan, “Geçtiğimiz günlerde kutlu doğum haftasını kutladık. Programda Batı Trakya’dan gelen bir konuşmacı ‘Bir ülkede sosyal demokratı, merkez sağcısı, aşırı sağcısı vardır. Karşı fikirdendir deyip yarın sokağa çıktığınızda yüz yüze bakamayacak şekilde propagandalar yapılması haramdır’ dedi. Biz burada eleştiri dozunu insanların şahsiyetlerine dokunmadan ayarlamamız lazım. Denetim komisyonunda 2 üyeleri var. Ben onlar gibi çalmadım. Onlar da hiç çalmıyorlar paralel yapı çalıyor. Yeri geldiğinde hesabı millete bunlar verecekler” dedi.

BERKİN ELVAN’IN İSMİNİ İKTİDAR OLDUKLARINDA KALDIRIRLAR

“Berkin Elvan’ın isminin bir parka verilmesi konusunda ‘Terör sempatizanlarının isimlerini koydular, bunları kaldırtacağız.’ söyleminde bulunuldu. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?” sorusuna yanıt veren Özcan, “İktidara gelsinler kaldırsınlar. Kaldırmıyorum. Küçücük bir çocuğumu çekemiyorsunuz. O savcıyı biz mi öldürttük? Gücü yetiyorsa kaldırtsın. Toplumda eleştiriye tahammülleri yok. Küçücük bir çocuk. Alevi olduğu için mi gocunuyorlar. İktidarın yaptığı şeyleri eleştiren herkes terörist. Hiç mi insanlar demokratik haklarını kullanmayacaklar?” şeklinde konuştu.

Belediye Meclis Üyesi Ercan Ersoylu da yaptığı kısa açıklamada, raporun okunulmak istendiği esnada, sadece raporda yer alan isimlerin okunmamasını istediğini hatırlatarak, “Uyarım üzerine okumayı kesti. Sadece isimlerin zikredilmemesi konusunda uyardım. Uyarıma karşılık oyuncuğu elinden alışmış çocuk misali kâğıtları topladı. Halka hesap vermeye hazırız. Kendilerinin eleştiri haklarına saygımız var. AKP’nin kamuoyunda ve anketlerdeki oy kaybı, Keşan teşkilatını da endişelendirmiş olmalı ki, seçim arifesinde belediyeye saldırarak gündemi saptırmaya çalışıyorlar” dedi.