Trakya Taşeron İşçileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (Taş-İş-Der) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Uçar, dün yaptığı açıklamada, Keşan Belediyesi’nde çalışan işçilerin, Kurban Bayramı’nı, maaşlarını eksik ya da hiç alamadan geçirdiklerini ve bu yüzden çok büyük mağduriyet yaşadıklarını söyledi.

“BAYRAM İŞÇİNİN NEYİNE”

Yazılı bir açıklama yapan Uçar, Keşan Belediyesi’nde çalışan işçilerin, geçtiğimiz Kurban Bayramı’nı yarı aç, yarı tok geçirdiklerini dile getirerek, işçilerin bazılarına tam maaş, bazılarına yarım maaş, bazılarına ise hiçbir maaş ödemesi yapılmadığını kaydetti. “Bayram gelmiş işçilerin neyine” diyen Levent Uçar, Keşan Belediye Mehmet Özcan’a “Neden birilerinin maaşları tam yatarken, diğer kardeşlerimizin maaşları tam ödenmedi?” sorusunu sordu.

İŞÇİNİN MAAŞI TERİ SOĞUMADAN ÖDENMELİ

İşçilerin, Kurban Bayramı’nda kaderine terk edildiğini ifade eden Uçar, şu görüşlere yer verdi: “Manzara yine aynı. Bakkala, manava ve kasaba borçlu olduklarından dolayı bir daha veresiye alamayacaklar. İşçi sözleşmesinde yapılan anlaşmaya neden uyulmuyor? Sosyal demokrat, halkçı, sosyalist, işçinin yanında olan bir belediye olduğunu anlatacaksın, ancak bir yandan da işçilerin maaşlarını ödemeyeceksin. Sözler ve eylemler bir değil. İşçi kardeşlerimizin mağduriyetinin giderilmesi için maaşların ödenmesini, Sayın Belediye Başkanı ve Meclis üyelerinden kamuoyu önünde rica ediyoruz. Son sözümüz ise Peygamber Efendimizin dediği gibi; ‘İşçinin maaşını teri soğumadan veriniz’ sözünü Belediye Başkanına hatırlatırız.”