HABER MERKEZİ

Saat 14.00 sıralarında Müdürlüğe giden Uslu, burada Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürü Savaş Yiğit ve itfaiye personeli tarafından karşılandı.

Uslu’ya Yiğit tarafından itfaiye personel ve araç durumuyla ilgili bilgiler verildi.

Keşan Belediyesi olarak en önemli verdikleri birimlerden birinin can ve mal güvenliği açısından büyük önem arz eden İtfaiye Müdürlüğü olduğunu ifade eden Şafak Uslu, personele çalışmalarında kolaylıklar diledi.

YİĞİTTEN PİKNİK VE ANIZ YANGINLARI KONULARINDA UYARILAR

Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürü Savaş Yiğit de Uslu’ya ziyaret nedeniyle teşekkür etti ve Keşan ve bölge halkının can ve mal güvenliğini korumak için personeli ile birlikte özverili şekilde çalışmalar ürettiklerini dile getirdi.

Yiğit, ziyarette ayrıca piknik yapan vatandaşları ve anız yakanları, yangın tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda da uyardı.

Savaş Yiğit, özellikle yaz aylarında meydana gelen açık alan ve orman yangınları, anız vb. yangınlara karşı alınması gereken önlemler ve yapılması gerekenler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Söndürülmeden yere atılan sigaraların yangına davetiye çıkardığı belirten Savaş Yiğit, pikniğe giden vatandaşların işlerinin bitmesiyle birlikte mangal közünü toprağa gömmeleri gerektiğine vurgu yaptı.

Piknik alanları ve ormanlarda olası yangınların ilk sebebinin piknik ateşi olduğuna işaret eden Yiğit, “Pikniklerde yakılan mangallar, kontrol edilmediği takdirde yangına sebebiyet vermektedir. Sıcak havaların derecesinin artmasına paralel olarak, bölgemizdeki yangın riski de artmaktadır. Burada vatandaşlarımızın dikkat etmesi gereken en önemli nokta piknik alanlarında yakılan mangal ateşidir. Genellikle bu tür zamanlarda açık ateş yakılmaması gerekir. Mangalda yapılan işin bitmesinin ardından kalan kömür ve korlar, toprağa gömülerek piknik alanları terk edilmelidir.” dedi.

Anız yakılması nedeniyle tarım topraklarındaki faydalı mikroorganizmaların ölmesi, toprak erozyonu ve verim kaybı gibi olumsuzluklarla karşılaşılmasının yanı sıra çevredeki ağaç, çalı ve toprak üstü canlılarla henüz hasat edilmemiş tarlalardaki ürünlere zarar verildiğine dikkat çeken Savaş Yiğit, şunları söyledi: “Anız yangınları, rüzgâr ayarlanmadığı takdirde çok ciddi sonuçlara neden olacaktır. Tarımla uğraşan vatandaşlarımızda, tarlaların yakılarak temizlenmesi gerektiği şeklinde bir algı bulunmakta ancak bunun olumsuz yönleri bilimsel olarak açıklanmaktadır. Bu durumun hem toprağa hem de yangın olarak verdiği zararlar ortadadır. Vatandaşlarımız bunu kontrollü olarak yakmak için çaba sarf etmektedir ancak anız yangınları küçük bir rüzgârda kontrolden çıkarak insanların canı ve malını tehdit edebilmektedir. Ayrıca anız yakmanın idari yaptırımları da söz konusu. Söndürülmeden yere atılan sigara izmaritleri yangına davetiye çıkarmaktadır. Arabada giderken, yolda yürürken veya herhangi bir yerde söndürülmeden atılan sigara izmaritleri de bir yangın kaynağıdır. Bu tip durumlara vatandaşlarımız, çok ciddi şekilde önem verip dikkat ederse istemediğimiz yangınlarla karşılaşmayız. Bunlar ihmal edildiği takdirde tehlikeli yangınlar oluşmaya devam edecektir. Kısacası ateş yakan herkesin sorumlu davranması gerekmektedir.”

Yiğit, ayrıca Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün Haziran Ayı faaliyetlerini de paylaştı.

1’i iş yeri, 1’i ev, 5’i de araç yangını olmak üzere toplamda 36 yangına müdahale ettiklerini belirten Yiğit, 4 trafik kazası ve kurtarma, 17 insan ve hayvan kurtarmada görev aldıklarını ifade etti.

Savaş Yiğit, Haziran ayında 31 adet güvenlik raporu, 1 eğitim ve tatbikat ve 117 itfai olay olmak üzere toplamda 206 olayda görev yaptıklarını dile getirdi.