Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün yaptığı açıklamada, Keşan Kapalı Cezaevi’nin kapatılmasının ardından ne şekilde değerlendirilmesi gerektiği ile ilgili yerel basında yer alan açıklamalara cevap verdi. 

BAŞSAVCIMIZ İLE GÖRÜŞECEĞİM

Cezaevinin kapatılmasının ardından en kısa süre içinde Keşan Cumhuriyet Başsavcısı ile bir görüşme yapacağını belirten Özcan,Konuyla ilgili olarak daha detaylı bilgi toplamaya çalışıyorum. En son Adalet Bakanlığı’nın yer kaç para yapar diye bir yazısı var. Bunlar prosedür olarak sorulması gereken şeyler. Yer 84 planlarında resmi tesis alanı vasfındaymış. 1992 yılında bölgeye 18. Madde uygulaması yapılmış. Şu andaki Kültür Merkezi diye tanımladığımız yer 1992’de yeşil alan iken resmi tesis alanı olarak değiştiriliyor ve cezaevinin olduğu yer resmi tesis alanından çıkarılarak yeşil alan olarak tescilleniyor. Şu anda ülkemizin geçerli yasalarına göre cezaevinin şehir planlarındaki vasfı yeşil alan. Bundan sonraki süreci kanunlar ölçüsünde başsavcımız ile görüşeceğiz. Kimse oraya şu yapılsın bu yapılsın şeklinde düşünmesin. Tabii ki içimizden bir şeyler geçiyor. Ancak kanuni alt yapıyı bilmeden konuşmak hatalı şeylere sebep olabilir.” dedi.

ÖNCE MÜLKİYET SORUNU HALLEDİLMELİ

Açıklamasının devamında şehir planlarında yeşil alan olarak belirlenen yerlerde yapılabilecek çalışmaların ilgili kanunlarla belirli olduğunu kaydeden Başkan Özcan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bütün bunlar bilinmediği için sonra bunu neden yapmadın, bu neden yapılmadı gibi söylentilere sebep olur. Yeşil alana yapılacak olanlar bellidir. Cezaevinde önce buradaki mülkiyet sorunu belli olacak.

SÖYLEDİKLERİMİZİN DOĞRU OLMASI GEREKİR

İktidar partisi ilçe başkanı yaptığı açıklamada burası huzur evi olsun demiş. Düşünebilirsiniz,  ama olabilirliği var mı? Bunu iyi araştırmak gerekir.  Belli bir yerleri işgal eden insanlar olarak bir şey söylediğimiz zaman vatandaş bunları doğru algılar. Söylediklerimizin doğru olması lazım. Huzurevi mevzuatlarına bakıyoruz. Kim istemez ki olmasın. Olabilirliği var mı bakacağız. Mevzuattaki kriterleri taşıyor mu? Yeşil alandan çıkarabilme şansımız var mı? Burasının vasfı değiştiğinde o mahalle için eş değer yeşil alan var mı? Bu soruların cevaplarını verdikten sonra bazı şeylere eğileceğiz. Bunları bilmeden konuşamam.”