SONGÜL KONAR

Edirne İl Genel Meclisi Mayıs ayı toplantılarının Çarşamba günü sona erdiğini belirten Bayazıt ve Keleş, toplantıda görüşülen komisyonlar hakkında şu bilgileri verdi: “Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu raporuna göre okullarımızda ilk yardım setleri hakkında araştırma yapıldı. Yapılan araştırma sonucunda Edirne genelindeki temel eğitim kurumu sayısı 188, ilk yardım seti olan okul sayısı 97, Keşan'daki temel eğitim kurumu sayısı 39, ilk yardım seti olan okul sayısı 7, Enez'de temel eğitim kurumu sayısı ise 9 iken hiçbirinde ilk yardım seti bulunmamaktadır. Araştırma ve İnceleme Komisyonu raporunda boşalan kadroların iptali konusu ele alınmıştır. 31.12.2018 tarihinde emekli olan 2 adet bina mal bakıcısı kadrosu iptal edilmiştir.”

Köylere Yönelik Hizmetler ve Köy Komisyonu'nda kültür mantarcılığı konusunun ele alındığını belirten Bayazıt ve Keleş, İstiridye mantarı yetiştiriciliğinin ön plana çıktığını söyledi.

Yaz sezonunun başlayacak olmasıyla beraber sahil köylerinin temizliği konusunda çalışmaların olduğunu söyleyen Bayazıt, şöyle devam etti: “Çevre ve Sağlık Komisyonu raporunda yaz sezonu açıldıktan sonra köylerimiz Gökçetepe, Sazlıdere, Mecidiye, Danişment, Yayla ve Erikli'de çevre temizliği önemini gösterir tabelaların, çöp konteynırlarının ve çöp kovalarının konulması hususları görüşüldü. İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nda köylerimizdeki çok amaçlı salonlar görüşüldü. Keşan'ın Karahisar, Karasatı, Kılıçköy, Küçükdoğanca, Lalacık, Maltepe, Suluca, Enez'in Karaincirli, Kocaali, Sultaniçe ve Yazır köylerindeki çok amaçlı salonların yapımı devam etmekte olup Keşan'ın Karacaali köyündeki çok amaçlı salonun yapımı ise tamamlanmıştır.”

Tarım ve Hayvancılık Komisyonu'nda mera ıslah çalışmaları görüşüldüğüne değinen Bayazıt ve Keleş, “Edirne genelinde toplam 36.789 dekar meranın ıslah çalışmasının bittiği, 20.850 dekar meranın ıslah çalışmasının ise devam etmekte olduğu anlaşıldı. Keşan'ın Beyendik beldesinde 4.151 dekar, Küçükdoğanca köyünde 3.553 dekar, Orhaniye köyünde 2.769 dekar, Kılıçköy'de 2.700 dekar, Boztepe köyünde 3.030 dekar mera ıslah çalışması tamamlanmıştır. Kızkapan köyünde 3.264 dekar, Akhoca köyünde 1.533 dekar, Türkmen köyünde 2.890 dekar mera ıslah çalışması ise devam etmektedir. Enez'in Karaincirli köyünde 904 dekar, Abdurrahim köyünde 158 dekar, Yenice köyünde 2.765 dekar mera ıslah çalışması tamamlandı.” dedi.