Keşan Kent Konseyi Başkanı Necmettin Baygül, basın aracılığı ile hiçbir kurum, kuruluş veya birey ile polemiğe girmeyeceklerini belirterek, Konsey’in çalışma sistemi hakkında bilgi verdi. Gündemlerinde sadece Sanayi Kavşağı’nın değil, Dörtyol ve Yenimuhacir kavşaklarının da bulunduğunu kaydeden Baygül’ün konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“Keşan Kent Konseyi Yürütme Kurulu olarak kent konseyinin bileşeni olsun, olmasın hiçbir kurum, kuruluş veya birey ile basın aracılığı ile ikili polemiğe girme, tartışma ve benzeri durumlar içerisinde olmadık olmayacağız da.

NASIL BİR KEŞAN’DA YAŞAMAK İSTİYORUZ?

Kent Konseyi Yürütme Kurulumuzun üç aylık bir geçmişi vardır. Bu süre içerisinde Kent Konseyi’nin kurumsal yapısını oluşturmaya çalıştık ve bu durumu büyük ölçüde de başardık. Şu an meclislere üye kayıtlarımız devam etmektedir. Her meclisin üye sayası 45- 50 civarlarında olduğunda meclis genel kurullarını yaptıracağız. Her meclis kendi yürütmesini, başkanını seçecek. Çalışma programlarını ve bu programlara göre gerekli çalışma gruplarını oluşturup Keşan’ın sorunlarını ve ‘Nasıl bir Keşan’da yaşamak istiyoruz?’ sorusunun yanıtlarını oluşturacak projelerin hazırlığı içerisinde olacaklar. Meclisler gündemlerine aldıkları konu veya sorunlar ile ilgili hazırlayacakları proje ve çözüm önerilerini içerir raporları Kent Konseyi Yürütme Kurulu tarafından ilgili mercilere iletilecek ve fikri takibi yapılacaktır.

YARGISIZ İNFAZ

Tüm Keşan kamuoyunu doğrudan ilgilendiren konular ise Yürütme Kurulumuz tarafından doğrudan gündeme alınarak geniş katılımlı toplantılarda tartıştırılarak çözüme kavuşturulmaya çalışılacak. Keşan Çevresindeki kavşakların tartışmaya açılması bunun somut örneğidir. Ancak Kavşakların gündeme alınması ile Kent Konseyi Yürütme Kurulumuz yalan yanlış ve eksik bilgilerle yargısız infaz noktasına getirilmeye çalışıldı.

RANDEVU VERİLMEDİ

Kavşakların gündeme alınmasında ön bahçe, arka bahçe, siyasi kaygı veya hesap ve benzeri bir düşünce söz konusu değildir. Hiç bir zaman da olmayacaktır. Konunun gündeme alınması başta sanayi esnafı ve bir çok yurttaşımızın talep ve önerileri doğrultusunda olmuştur.  Kavşaklar Kent konseyi gündemine alındığı günden başlayarak üç gün art arda ve her gün en az üç kez olmak üzere iktidar partisi Keşan ilçe başkanlığından, bu konunun görüşülmesi, bilgi kirliliğinin ortadan kaldırılması ve Karayolları İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü’nden talep ettiğimiz bir yetkilinin gerçekleştirilecek toplantıya katılımının sağlanması için randevu talebinde bulunuldu. Randevu verilmediği için bu görüşme gerçekleştirilemedi. Sonuçta bizler toplantıyı gerçekleştirdik. Toplantıda bir çalışma grubu oluşturuldu. Çalışma grubu çalışmalarını sürdürüyor. İkinci geniş katılımlı toplantıya sunacağı raporun hazırlığını yapmaktadır.

 KENT KONSEYİ GÜNDEMİNDE SADECE SANAYİ KAVŞAĞI YOK

Kavşaklar hakkında temel görüşümüz tüm kavşakların battı – çıktı veya alt-üst geçit şeklinde yan yollarıyla birlikte mevzuatlara uygun olarak yapılmasının sağlanmasıdır. Keyfiyet üzerinden yapılacak kişiyi özel değişikliklerin,  yaratacağı kişisel veya toplumsal mağduriyetlerin engellenmesidir. Bu konuda Ak Parti Edirne 1. Sıra milletvekili adayı Sayın Şemsettin Emir’in açıklamaları bizlerin haklılığını kanıtlamıştır. Bu açıklamaya katılıyor, kendisine teşekkür ediyoruz.

Kent Konseyi gündeminde sadece Sanayi kavşağı yok. Dörtyol ve Yenimuhacir kavşakları da gündemimizdedir. Bu konu üzerinde oluşturduğumuz çalışma grubu çalışmalarını tamamlayıp raporunu hazırladığında bilgiler Keşan kamuoyu ile paylaşılacaktır. Rapordaki bilgiler kamuoyunun beklentilerini karşılayacak nitelikte olduğunda kavşaklarla ilgili konu Kent Konseyi’nin gündeminden çıkacaktır. Aksi durumda yapılması gerekenler gerçekleştirilecek geniş katılımlı toplantıda tartışılarak yapılması gerekenler birlikte planlanacaktır.”