Son zamanlarda sürekli denetimlerden geçtiklerini ifade eden Baygül, “Ramazan dolayısıyla denetimler sıklaştı. Bu denetimlerden şikâyetçi değil, memnunuz. Denetimler esnasında fırıncıların eksiklikleri tespit ediliyor. Ve eksikliklerini tamamlamaları için süre veriliyor. Bu denetimlerde pide ve ekmek gramajlarında eksik çıkıyor. Fırıncı arkadaşların kasten pide ve ekmekte eksik gramaj verdiklerine ihtimal vermiyoruz.  Vatandaşa eksik gramajda, farklı fiyatlarda ekmek ve pide sunmak yanlış. Biz, hem fırıncı esnafımızın hakkını koruyacağız. Hem de vatandaşımızın hakkını koruyacağız. Vatandaşımız böyle bir durumla karşılaştığında şikayetini, Keşan Kaymakamlığı bünyesinde tüketici hakem heyetine, Zabıta Müdürlüğüne ve Keşan Fırıncılar Derneğinin 712 16 26 numaralı telefonuna iletebilir. Bizler her iki tarafı da düşünmek zorundayız” şeklinde konuştu.

BU KONU İLE İLGİLİ HİÇBİR ÇABA GÖSTERİLMİYOR

Sık sık gündeme gelen köy ekmekleri konusuna da değinen Baygül, “Yaz sebebiyle satışları çok arttı. Bizleri denetleyen kuruluşlar hiçbir kaydı olmayan yerlerde ekmek üretildiğini kendileri de bilmekteler. Ne yazık ki bu konu ile ilgili hiçbir çaba gösterilmiyor. Bu ekmeklerin üretildiği köylerin muhtarları var. Muhtarlar nasıl köylerine iyi hizmet getirmeyi istiyorlarsa, bu köylerde üretilen ekmekleri de yetkililere söylemeli. Aksi halde onlarda suç işlemiş oluyor. Köy ekmekleri son zamanlarda kamu kurum ve kuruluşlarında da izinsizce satılmakta. Bu konu ile ilgili Kaymakamımızın önderliğinde bir komisyon kurulmasını ve bu komisyonda bizler de yer almak istiyoruz. Bu konuyu bu şekilde çözmeliyiz.” diye konuştu.

Baygül, son olarak K.D.V dâhil olarak ekmek fiyat tarifesinin şu şekilde olduğunu belirtti, “250 gram ekmek 1 TL, 500 gram ekmek 2 TL, 1 kilogram köy ekmeği 4 TL, 2 kilogram Trabzon ekmeği 8 TL, 250 gram kepek ekmeği 1,25 TL, 350 gram mısır ekmeği 2 TL, 350 gram çavdar ekmeği 2 TL, 350 gram tam buğday ekmeği 2 TL, 350 gram Tahıl ekmeği 2 TL. Ayrıca özel amaçlı un mamul yani hamburger, sandviç ve döner ekmeği, 100 gramı 0,35 TL, 125 gramı, 0,42 TL, 150 gramı 0,50 TL ve 300 gram yumurtalı pide 1,75 TL”