HABER MERKEZİ

Baygül, kendisinin hem Kent Konseyi Başkanı olmasını ve hem de CHP Keşan İlçe Yönetimine girmesini Boyalık’ın gündeme getirmesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada sert ifadelerde bulundu. Baygül’ün en dikkat çeken ifadesi ise, “Sayın Boyalık’ın genel anlamda siyaset yapış tarzı ‘Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olanlara’ benziyor.” oldu. Baygül’ün açıklaması şöyle:

“AKP İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık kendisini Keşan'ın tek hakimi ve sahibi görme hastalığına tutulmuş. Öyle olunca doğru yanlış demeden her şeye atlıyor. Keşke parti yöneticiliğine aday olmadan önce kendisinden icazet alsaydım.

Sayın Boyalık'ın genel anlamda siyaset yapış tarzı ‘Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olanlara’ benziyor.

Kent Konseyinin oluşumunu ve Yürütme Kurulunun seçimini daha iyi anlaması için tane, tane anlatayım. Kent Konseyleri nüfusu 10 bini aşan yerlerde Belediye kanunun 76. maddesine göre kurulması zorunludur.

Kent Konseyi;  Belediye Başkanı veya görevlendireceği temsilcisi, Mülki Amirin görevlendireceği 10 daire amiri ile O il veya ilçede kurulu bulunan siyasi parti, dernek, oda, sendika temsilcilerinden oluşuyor.

Kent Konseyi üyesi olan Siyasi partiler, odalar, Dernekler ve sendikalar Kent Konseyi genel kurulunda bu oluşumların başkanları veya yönetim kurullarınca görevlendirilip yetkilendirilecek yönetim kurulu üyelerince temsil edilirler.

Kent Konseyi Başkan ve Yürütme Kurulu üyeleri de genel kurula katılan bu kişilerin arasından seçilir. Yani Kent Konseyine seçilen kişilerin siyasal ve kurumsal temsili esastır. Kent Konseyi Başkan ve Yürütme Kuruluna seçilen bu kişilerin temsil ettiği kurumundaki görevinden istifası gerekir diye de bir hüküm yoktur. Ayrıca şu da bilinmelidir. Kent Konseyi Başkan ve Yürütme Kurulu üyelerine her hangi bir ücret ödenmemektedir.

Sayın Boyalık'a önerim gerçekleri ters yüz eden siyaset yapış tarzından vazgeçmesidir. Aynı anda birden fazla ve akçeli temsili olan makamları işgal eden kişi arayacaksa kendisine ve Edirne Milletvekiline baksın. Gerçi bunun örnekleri üyesi bulunduğu siyasi partide de o kadar çok ki saymakla bitmez.

Sayın Boyalık'ın açıklamasında kullandığı dili ve üslubu kabul edilemez. Gerçekleri çarpıtarak, insanların bir yerlere aday olmasını seçilmesini sanki suçmuş gibi göstermeye çalışması çirkin siyasetin örneğidir.

Yaptığımız çalışmalar konusuna bir şey demiyorum. Bu konuda bir defa da olsa lütfedip ilk toplantımıza katılsın. Değerlendirmeyi kamuoyuna bırakıyorum.”