Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar, dün makamında yaptığı açıklamada suça meyilli çocukların topluma kazandırılması için yapılacak çalışmalara zaman geçirmeksizin başlanması gerektiğine dikkat çekerek, “Benim Türkiye İstatistik Kurumu kayıtlarından edindiğim bilgilere göre Yenimescit ve Mustafa Kemal Paşa Mahallelerinde bin 200 çocuk sokaklarda saatli bomba gibi geziyor” dedi.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN PERSONELİ YETERSİZ

Açıklamasında son günlerde suça meyilli 3 ve 7 yaş aralığındaki çocukların kazanılması için birçok kişi ya da kurum yetkilisinin açıklama yaptığını ancak sorunun temeline değinmediğini iddia eden Kalfalar, 3 dönemdir mahalle muhtarlığı yaptığını ve bu nedenle yaşanan sıkıntıları çok iyi bildiğini kaydetti.  Bundan yıllar önce Keşan’da “suça bulaşmış çocuk“ dendiğinde 3-5 çocuğun akla geldiğini ifade eden Kalfalar,Bugün bu sayı yüzlerle ifade edilebilir.  Bu suça sürüklenen çocukların kazanılması ve sayılarının daha da çoğalmaması için Keşan Kaymakamlığı’na bağlı ilgili kurumların, Keşan Emniyet Müdürlüğü, diğer sivil toplum kuruluşları ve bu konuda üzerine görev düşen herkes birlikte çaba göstermeli. Ancak bu konuda en fazla çaba gösterecek olan Keşan Emniyet Müdürlüğümüzde, Toplum Destekli Polis bürosunda görevli memur sayımız sadece bire düşerken, diğer birimlerdeki personel sayısı da bence yeterli değil” diye konuştu.

ÇOCUKLAR KREŞE, ANNELER İŞE GİTMELİ

Kalfalar, sorunun 3-5 yaşındaki çocuklar için açılacak kreşler vasıtasıyla çözümlenebileceğini de belirterek, “Bu çocukların anneleri de İş-Kur ve Keşan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenecek kurslara alınabilir. Ancak bu kurslarda istihdamın önünü açmalı, kurslarda başarılı olanlar iş sahibi yapılmalı” şeklinde konuştu.

DEZAVANTAJLI OKUL SAYIMIZ AZALMADI ARTTI

Keşan’da uzun yıllar 3 olan dezavantajlı okul sayısının geçen yıl uygulamaya konan yeni müfredat ile 4 olduğunu da ifade eden Kalfalar, “İnönü, Atatürk ve Ali Kale ve Kardeşleri ilkokullarımız yıllardır dezavantajlı çocuklarımızın okudukları okullardı. Bunlara geçen yıl Bademlik, ilkokulu katıldı ve eğer böyle giderse Dr. Ali İhsan Çuhacı ilkokulu da bu duruma düşecek. Çünkü bu okulumuzu da 4 yıllık seviyesine düşürdüler” dedi.