Dün sona eren 4 günlük Ramazan Bayramı tatili sırasında Erikli ve Enez olmak üzere Saros Körfezi sahilleri yoğun kalabalıklara ev sahipliği yaptı.

Erikli’den Enez’e kadar Saros Körfezi’nin bütün sahillerinde binlerce tatilcinin akını yaşandı. En fazla ilgiyi ise her bayramda olduğu gibi Mavi Bayrak’lı Erikli Sahili gördü. Özellikle İstanbullular’ın yakın olması olması nedeniyle hınca hınç doldurduğu Erikli Sahili’nde caddeyle sokaklarda araç park edecek yer kalmadığı gibi, market ve bakkallar adeta talan edildi. Önceki yıllara oranla ekmek sıkıntısı yaşanmazken, sular ise zaman zaman akmadı ve kısmen de elektrik kesintileri yaşandı. Tuvalet ve duş alma konusunda ise ciddi sıkıntılar oldu. Bütün eğlence yerlerinin, otellerin, pansiyonların ve kiralık evlerin dolduğu Erikli Sahili’nde rezervasyonsuz gelen tatilciler yine kumsalda kurdukları çadırlarda veya serdikleri hasırların üzerinde uyumak zorunda kaldı. Bazı tatilciler ise Erikli Köyü ile Mecidiye Köyü’nde konakladı. Erikli’nin içi ve sahili olduğu kadar, denizi de yoğun kalabalıklara sahne oldu. Danişment Yolu ile Erikli Gölü’nün denizle birleştiği Erikli Sahili’nde, denizde adım atacak yer kalmadı. Tatilin sona ermesi nedeniyle dün boşalan sahillerde ise çöp yığınları kaldı. Tatil boyunca yaşanan olumsuzluklar ise tatilciler tarafından cep telefonu kameralarıyla görüntülenerek sosyal paylaşım sitelerine konuldu.

HELVACIOĞLU: BU BAYRAM TATİLİ, BİZE DERS OLSUN

Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, altyapı eksiliğinin bu bayram tatilinde de açığa çıktığını belirterek, “1/25'lik planların gecikmesi, Saros Körfezi'nin gelişmesini engelliyor. Planlar dahilinde körfezin yeniden tasarlanması gerekiyor. Çünkü Saros Körfezi, dünyanın kendi kendini temizleyen en iyi iki körfezinden biridir. Planlı bir yatırımla Saros Körfezi, gelecekte 500 bin nüfusa hizmet edebilir. Şu anda 300 bin nüfusa hizmet edemiyor ve iflas etmiş durumdadır. Bayram tatilinde her yerde olduğu gibi, Saros Körfezi'nde de sıkıntılar yaşandı. Yolların, arıtmanın, suyun ve altyapının yetersizliği, 300 bin nüfusa cevap veremez hale geldi. Bu konuda devletin, idarecilerin, siyasetin, yatırımcıların ve sivil toplumun tarımdan sonra Saros Körfezi'nin en kıymetli sektör olduğunu bilmesi gerekir. Bu durum yaşanıyor ve önümüzdeki yıllara hazırlık yapmamız gerekiyor. Bu bayram tatili, bize ders olsun.” dedi.