Pazar günü ile birlikte 4 güne çıkan Ramazan Bayramı tatilini sahil bölgelerinde geçirmek isteyen onbinlerce kişi, Saros Körfezi sahillerini tercih etti.

Bayram arifesinde  Saros Körfezi’ne gelmeye başlayan vatandaşların ilgisi, bayramda da devam ederek sahillerde doluluk oranını %100’e çıkardı.

Otel ve pansiyonların tamamen dolduğu Keşan’a bağlı Erikli, Mecidiye ve Yayla sahillerinde, kiralık evler de yoğunluk nedeniyle dolunca, birçok kişi kalacak yer bulamadı.

Bayram tatilini Saros’ta geçirmek isteyen yüzlerce kişi, konaklama mekanları dolunca, araçlarında ve kurdukları çadırlarda tatillerini sürdürdü.
ERİKLİ’DE 100 BİN KİŞİ

Erikli ve Mecidiye Sahilinde Bayram tatilini geçirmek isteyen vatandaşların büyük bölümünün İstanbul’dan geldiği gözlendi. Ayrıca yaklaşık 100 bin kişinin tatil için Erikli’yi tercih ettiği belirtiliyor. Erikli’deki birçok işletmecinin talepleri karşılayamadığı, bu nedenle tatilcilerin çevre ilçelere giderek alış veriş yaptığı dile getirilirken, tatilciler, aşırı yoğunluktan dolayı temel ihtiyaç malzemelerini bile zorlukla temin ettiklerini, yetkililerin bu tür yoğunluklara karşı tedbirli olmaları gerektiğini söylediler.

SAHİLLERDE ADIM ATACAK YER YOK

Hava sıcaklığının 35 derecenin üzerinde olduğu Saros Körfezi sahillerinde, plajlar da tıklım tıklım dolu. Vatrandaşlar, Saros Körfezi’ni, temizliği ve İstanbul’a yakınlığından dolayı tercih ettiklerini vurguladılar.