Kurban Bayramı nedeniyle bayramın 1. günü olan 24 Eylül Perşembe günü Keşan’da bayramlaşma töreni düzenlendi.

Saat 13.00’de, Köşk Düğün Salonu’nda başlayan bayramlaşma törenine, CHP Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ile Erdin Bircan, Edirne Vali Yardımcısı ve Keşan Kaymakam Vekili Mustafa Serdar Bakır, Keşan 4. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Tamer Gedik, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Yenimuhacir Belediye Başkanı Recep Ordu, Keşan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mahir Sağlık, Keşan İlçe Emniyet Müdür Vekili Osman Şahin, bazı milletvekili adayları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve oda ve dernek temsilcileri, mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Bayramlaşma töreninde konuşan Bakır, “Herkesin bayramının huzur ve barış içinde geçmesini, kırgınlıkların ve küskünlüklerin bayramlarda unutulmasını diliyorum. Bu arada buradan size yakın bir süreçte Keşan Kaymakamı’nın da atanacağını ve görevine başlayacağını müjdeliyorum. Tekrar bayramlaşmaya katılanlara teşekkür eder ve herkesin Kurban Bayramı’nı kutlarım.” dedi.

PROTOKOL GERGİNLİĞİ YAŞANDI

Konuşmanın ardından CHP Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan, protokolde kendilerinin ismini söylemediği için Edirne Vali Yardımcısı ve Keşan Kaymakam Vekili Mustafa Serdar Bakır’a tepki gösterdi. Kısa süreli gerginlik diğer protokol üyelerinin araya girmesiyle tatlıya bağlandı. Köşk Düğün Salonu’nun ardından protokol İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Keşan Devlet Hastanesi ziyaret etti.